Blogger Widgets

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση δυνάμεων επίθεσης- Τρία αεροπλανοφόρα του USN στον Κόλπο!

Ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ: «Ένα αεροπλανοφόρο σημαίνει ειρήνη, δύο προετοιμασία για πόλεμο, τρία πόλεμος»

Σε συγκέντρωση δυνάμεων επίθεσης προχωρά το αμερικανικό Ναυτικό (USN) στην περιοχή του Κόλπου και της ζώνης ευθύνης του 5ου Στόλου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, με τρία αεροπλανοφόρα να παίρνουν θέσεις μάχης στον Κόλπο.

Όπως έγινε γνωστό το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) το οποίο είναι ενταγμένο στον 7ο Στόλο, - με ζώνη ευθύνης στον Ινδικό Ωκεανό- απέπλευσε εχθές από την Ταϊλάνδη όπου βρισκόταν για 4ήμερη επίσκεψη με σκοπό να ενισχύσει τις "υπάρχουσες συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου (Περσικός Κόλπος)" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού.

Το Abraham Lincoln συνοδεύεται από το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Cape St. George (CG 71) κλάσης Ticonderoga εξοπλισμένο με βλήματα επιφανείας-εδάφους BGM-109 Tomahawk. Η συγκέντρωση δυνάμεων για το αμερικανικό Ναυτικό στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς ο κανονικός προγραμματισμός αφορά την παρουσία ενός αεροπλανοφόρου σε κάθε Στόλο, ενώ και με την άφιξη του Abraham Lincoln στην περιοχή θα υπάρχουν τρία!

Αυτό γιατί εκτός του υπάρχοντος USS John C. Stennis (CVN 74) τη Δευτέρα αφίχθη στην περιοχή ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το USS Carl Vinson (CVN 70). Το τελευταίο συνοδεύεται από το καταδρομικό USS Bunker Hill (CG 52) επίσης της κλάσης Ticonderoga και το καταδρομικό USS Halsey (DDG 97) κλάσης Arleigh Burke.

Στο USS Carl Vinson επιχειρεί η 17η Πτέρυγα Ναυτικού (CVW 17) στην οποία περιλαμβάνονται οι Μοίρες, VFA 22 με αεροσκάφη F/A-18F Super Hornet, η VFA 113 με αεροσκάφη F/A-18E Super Hornet, η (VFA) 25 με F/A-18C, η WAQ-134 με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ΕΑ-6Β, η VAW-125 με αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2C Hawkeye και η Μοίρα ελικοπτέρων HS-15 με SH-60F και HH-60H.

Επιπρόσθετα ακόμη ένα καταδρομικό κλάσης Arleigh Burke το USS Milius (DDG-69) απέπλευσε σήμερα από το San Diego για εξάμηνη αποστολή στην περιοχή του Κόλπου και της Αραβικής Θάλασσας. Ακόμη ένα αεροπλανοφόρο το USS Enterprise (CVN 65) το οποίο βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι άγνωστο το που πρόκειται να κατευθυνθεί, καθώς υπάρχει πλήρης σιγή από τα Ναυτικό των ΗΠΑ για την μελλοντική του ανάπτυξη. Μάλιστα η σελίδα του στο facebook έχει να ανανεωθεί από τα Χριστούγεννα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr