Blogger Widgets

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Χίτλερ 1943: «Η αταξία των μικρών εθνών πρέπει να εξουδετερωθεί. Η προσπάθεια της Γερμανίας αποσκοπεί στη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης». Γερμανία σήμερα:

(CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στην εφημερίδα "Die Welt".
 
«Είναι απίστευτο. Ο ύψιστος αξιωματούχος του
 ελληνικού κράτους προσβάλλει εκείνον ειδικά
 τον άνθρωπο, που είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής
των Ελλήνων στη Γερμανία...Χωρίς τον κ. Σόιμπλε
 η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε αδυναμία πληρωμών.
 Ο κ. Σόιμπλε με προσωπική του εμπλοκή έχει φτάσει
 για την Ελλάδα στα όρια της σωματικής και
ψυχικής του αντοχής... Αυτό το γνωρίζουν όλοι
οι βουλευτές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν
 τεράστιο θαυμασμό στο πρόσωπό του».
Γ. Βεστερβέλε: "Δεν μπορούμε να δεχτούμε την κριτική που ασκείται"
Περισσότερο «λάδι στη φωτιά» παρά τη φαινομενική προσπάθειά του να τη «σβήσει» έριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ο οποίος σχολίασε εμμέσως τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αναφορικά με δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που είχαν προηγηθεί.

Αν και χαρακτήρισε την μετριοπάθεια ως «αναγκαίο κανόνα» για την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ελληνική κρίση χρέους, εντούτοις ο Γερανός υπουργός προσπάθησε να συνετίσει τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες λέγοντας πως η κριτική τους απέναντι στην Γερμανία είναι λίγο έως πολύ απαράδεχτη!

«Καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να μην συμμετάσχουν στην κλιμάκωση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης. – δηλαδή οι Γερμανοί μπορεί να λένε ότι θέλουν αλλά οι Έλληνες δεν πρέπει να απαντούν- Η μετριοπάθεια είναι ο αναγκαίος κανόνας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια κριτική απέναντι στη Γερμανία και στους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βεστερβέλε.

Συνεργάτες του γερμανού υπουργού Οικονομικών δηλώνουν ότι δεν κατανοούν το «αντι-Σόιμπλε» κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών σε όλες τις τοποθετήσεις του δηλώνει υπέρ της βοήθειας για την Ελλάδα. «Η καθαρή γραμμή είναι: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Μάρτιν Κοτχάους.


Η γερμανική κυβέρνηση αντικρούει τις αιτιάσεις ότι έχει ξεγράψει την Ελλάδα και έχει αποδεχτεί, αν δεν απεργάζεται, την πτώχευση της χώρας. «Οταν έχεις δώσει τόσο πολλά χρήματα στην Ελλάδα είναι φυσικό να μη θέλεις την πτώχευσή της», είναι το επιχείρημα που επικαλούνται κυβερνητικοί παράγοντες. Αλλά η ευθύνη για την πτώχευση ή όχι βρίσκεται στην ίδια την Ελλάδα.
Στο υπουργείο Οικονομικών απορρίπτουν το επιχείρημα ότι τίθενται συνεχώς νέοι όροι και αποδίδουν τις συνεχείς αναβολές του Eurogroup στο «προεκλογικό πόκερ» των ελληνικών κομμάτων που δεν επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταίρων δανειστών της.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Πρόκειται για το αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν τη σταθερότητα», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ και αναφερόμενος στις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας, επισήμανε ότι τώρα γίνεται μετωπική επίθεση στον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών, κάτι εξαιρετικά άδικο, δεδομένου ότι, όπως είπε, ο κ. Σόιμπλε ανέκαθεν προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. «Όταν λέει [ενν. ο κ. Σόιμπλε] ότι δεν θέλουμε να βάζουμε συνεχώς χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, τότε έχει απόλυτο δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
P
Σε ακόμη υψηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Κρίστιαν φον Στέτεν στην εφημερίδα "Die Welt". «Είναι απίστευτο. Ο ύψιστος αξιωματούχος του ελληνικού κράτους προσβάλλει εκείνον ειδικά τον άνθρωπο, που είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των Ελλήνων στη Γερμανία...Χωρίς τον κ. Σόιμπλε η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα σε αδυναμία πληρωμών. Ο κ. Σόιμπλε με προσωπική του εμπλοκή έχει φτάσει για την Ελλάδα στα όρια της σωματικής και ψυχικής του αντοχής... Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν τεράστιο θαυμασμό στο πρόσωπό του».

Επίσης αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε πως αυτές αποδεικνύουν «πως υπάρχει αρκετή νευρικότητα αυτή τη στιγμή».