Blogger Widgets

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.«Αρμένικο» ντους για την Άγκυρα


Δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν οι Τούρκοι για την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και τους περίμενε άλλη λαχτάρα.Τα Αρχεία του Βατικανού που ενέπνευσαν τόσους συγγραφείς επιτέλους θα ανοίξουν για τους θνητούς. Το Βατικανό αποφάσισε να εκθέσει ένα μέρος των Αρχείων που φυλάγονται με ευλάβεια από το 1612. 
Η έκθεση θα γίνει στο Μουσείο του Καπιτωλίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σε αυτήν θα εκτεθούν περισσότερα από εκατό έγγραφα που θα αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Αυτό που ανησυχεί την Άγκυρα είναι τα έγγραφα που αφορούν τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο διευθυντής των Αρχείων Σέρτζιο Παγκάνο είχε ανακοινώσει πριν ένα μήνα περίπου ότι μεταξύ των εγγράφων που θα εκτεθούν ορισμένα αφορούν τη Γενοκτονία των Αρμενίων και αποκαλύπτουν τα βασανιστήρια που έκαναν οι Τούρκοι στρατιώτες σε αμάχους πολίτες.

Τα ράφια που φιλοξενούν το περίφημο Αρχείο του Βατικανού καλύπτουν συνολικά 75 χιλιόμετρα! Η Αγία Έδρα έχει να μας αποκαλύψει πολλά…