Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τρία χρόνια στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρωσίας (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
romfea.gr
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012 από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, τελέστηκε παλυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδίμηρος, Μίνσκ κ. Φιλάρετος, Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, Κισινάου και Πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος, Αστάνας κ. Αλέξανδρος, Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίων (Προκαθήμενος Διασποράς), Οδησσού Αγαθάγγελος, Ζουκδίδη Γεράσιμος (Πατρ. Γεωργίας), Κυρήνης Αθανάσιος (Πατρ. Αλεξανδρείας), Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατρ. Αντιοχείας) καθώς και πλειάδα Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, συνεχάρη ο Δήμαρχος Μόσχας κ. Σομπιάνιν.

Ενώ από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης κ. Βλαδίμηρος, ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα της Παναγίας του Καζάν.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η κύρια αποστολή μου, είναι να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Εκκλησίας μας, ενώπιον Θεού και ανθρώπων».

Επίσης ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο σταυρό που κουβαλάει αυτά τα τρία χρόνια, τονίζοντας ότι ο Θεός με θαυμαστό τρόπο καθημερινά του δίνει δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό, ανέφερε ότι «η χώρα πρέπει να βαδίσει στην ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης και στις βασικές αξίες της ζωής του πολυεθνικού λαού μας».

«Σήμερα απολαμβάνουμε την θρησκευτική ελευθερία που δεν υπήρχε στη χώρα μας, αυτή η ελευθερία που μας δίνεται ως ένα είδος ανακούφισης, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι στο μέλλον, μπορεί να αλλάξει και πάλι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ακολουθεί ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα