Blogger Widgets

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νεβρόζ 2012: Η φωτιά της Ελευθερίας και του Αγώνα των Κούρδων όχι μόνο δεν σβήνει αλλά μεγαλώνει! (ΦΩΤΟ)


του Σάββα Καλεντερίδη
Η κυβέρνηση Ερντογάν, απαγόρευσε τον εορτασμό του Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ και την Κωνσταντινούπολη σήμερα Κυριακή, με τη γελοία δικαιολογία ότι η γιορτή είναι στις 21 Μαρτίου και όχι στις 18.
Έστειλε δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στο Κουρδιστάν, συνελήφθησαν εκατοντάδες στελέχη του κουρδικού κινήματος την τελευταία εβδομάδα, έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούσαν από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις προς το Ντιγιαρμπακίρ, για να εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου. Χιλιάδες αστυνομικοί με τεθωρακισμένα έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή που θα γιόρταζαν οι Κούρδοι το Νεβρόζ, τη γιορτή της Επανάστασης και της Ελευθερίας.
Τελικά, ο υπερήφανος κουρδικός λαός τσάκισε την ισλαμοφασιστική προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, εκμηδένισε τους Κούρδους που προσχώρησαν στην τουρκική εξουσία και χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος για να αποδυναμωθεί το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, δεν υπολόγισε τους δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς που νόμισαν ότι μπορούν να συνεχίζουν να φυλακίζουν έναν υπερήφανο λαό στα τείχη του ισλαμικού τουρκοφασισμού και έδωσαν τη δική τους απάντηση σε όσους επιμένουν να μιλούν για την ουσιαστικά ανύπαρκτη συριακή αντιπολίτευση, αγνοώντας επιδεικτικά έναν λαό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζουν σκλαβωμένοι στα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και κράτη της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον εορτασμό στο Ντιγιαρμπακίρ, την Άμιδα της Μεσοποταμίας, και μιλούν από μόνες τους.
Για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίων Κούρδων στο τουρκοκρατούμενο Ντιγιαρμπακίρ, οι τουρκικές εφημερίδες και ιστοσελίδες δεν έχουν γράψει ούτε γραμμή, δεν δημοσίευσαν ούτε μια φωτογραφία. Όλες οι εφημερίδες, δεξιές, κεντρώες και δεξιές, "έπνιξαν" το θέμα.
Δυστυχώς, όμως, το ίδιο έκαναν και οι ελληνικές, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στην Ελλάδα του παραλογισμού, όπου ο υπουργός άμυνας, στέλνει συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τους Τούρκους που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου.
Ελπίζουμε ο αποπροσανατολισμένος και προδομένος ελληνικός λαός να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα από τον αγώνα των Κούρδων και από τη συμπεριφορά ελληνικών ΜΜΕ και Ελλήνων πολιτικών!








infognomonpolitics.blogspot.com