Blogger Widgets

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σοκ στην Άγκυρα. Η Ουάσιγκον απέρριψε σχέδιο δράσης της Τουρκίας για τη Συρία!


Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Tony Bardan, του Ιδρύματος Άμυνας των Δημοκρατικών, με έδρα την Washington DC, ο οποίος πήρε στα χέρια του στοιχεία για τις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, στις 13 Φεβρουαρίου 2012, "η διοίκηση Ομπάμα απέρριψε με κάθετο τρόπο την πρόταση του Νταβούτογλου για επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και τη δημιουργία ενδιάμεσης ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος και ότι οι ΗΠΑ, που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα περίπου ως υπεργολάβο την Τουρκία στην πολιτική τους για τη Συρία, είναι σαν να λένε στην Τουρκία να αφήσουν ήσυχο τον Άσαντ και το καθεστώς του.
Ο Αμερικανός ειδικός συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις επί του θέματος είπε ότι "όταν ο Νταβούτογλου πρότεινε στον Χίλαρι Κλίντον τη δημιουργία ενδιάμεσης ζώνης ή περιοχής παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, η κ. Κλίντον είπε ότι "δεν φθάσαμε ακόμα σε τέτοιο σημείο".
Ο Bardan είπε επίσης ότι η στάση της Κλίντον απέναντι στον Νταβούτογλου δείχνει ότι οι ΗΠΑ μάλλον προτιμούν μια λύση που θα έχει τη συναίνεση της Ρωσίας.
Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι όσο συνεχίζεται η σοβαρότατη ένταση μεταξύ Τουρκίας-Συρίας σε οικονομικό επίπεδο πλήττονται τα συμφέροντα της Άγκυρας, αφού κλείνει ο μοναδικός δια ξηράς άξονας μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς Τουρκία, ενώ σε πολιτικό επίπεδο δημιουργείται μια κατάσταση που απομονώνει την Τουρκία και δημιουργεί πολύ δυσάρεστες συνθήκες στο Κουρδικό, που κυριολεκτικά "καίει" την Τουρκία.\
infognomonpolitics.blogspot.gr