Blogger Widgets

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μεντβέντεφ: Χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας όταν μιλάτε για την Ρωσία


Την θυμωμένη αντίδραση του απερχόμενου προέδρου της Ρωσίας, Ντ. Μεντβέντεφ, προκάλεσε σχόλιο του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε την Ρωσία «υπ' αριθμόν ένα γεωπολιτικό εχθρό των ΗΠΑ». Ο Μεντβέντεφ κάλεσε τους αμερικανούς υποψήφιους να «χρησιμοποιούν το κεφάλι τους» πριν ανοίξουν το στόμα τους. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμβούλευσε σήμερα τον αμερικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ να "χρησιμοποιεί το κεφάλι του" όταν μιλάει για τη Ρωσία, αντιδρώντας έτσι στο σχόλιο του αμερικανού, ο οποίος μιλώντας στο CNN, χαρακτήρισε τη Ρωσία "υπ' αριθμόν ένα γεωπολιτικό εχθρό" των ΗΠΑ.

«Όσον αφορά τα ιδεολογικά κλισέ, κάθε φορά που κάποια πλευρά χρησιμοποιεί φράσεις όπως υπ' αριθμόν ένας εχθρός, πάντα με θέτει σε συναγερμό, μυρίζει Χόλιγουντ και κάποιες παλιότερες εποχές» είπε ο Μεντβέντεφ στο τέλος της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια στην Σεούλ.
«Θα συνιστούσα σε όλους τους αμερικανούς υποψήφιους να κάνουν δυο πράγματα. Πρώτα όταν εκφράζουν τις θέσεις τους να χρησιμοποιούν το κεφάλι τους, την λογική, κάτι που δεν θα έβλαπτε έναν υποψήφιο για την προεδρία. Επίσης, πρέπει να κοιτάζουν το ρολόι τους: είμαστε στο 2012 και όχι στα μέσα της δεκαετίας του ΄70».
Ο Μπ. Ομπάμα εξέφρασε αμφιβολίες σήμερα για το κατά πόσο θα είναι εφικτό να σημειωθεί πρόοδος με την Μόσχα στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Νοέμβριο.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63636013