Blogger Widgets

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ:...κατά αντιστοιχία αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της....

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , Αντιπτέραρχος ι.ε.α , Αθήνα

Τον Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής . Συγκινήθηκα , όταν μου έπιασε το χέρι , και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεως του , μου είπε τα ακολούθα : ¨Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία . Η Τουρκία θα διαλυθεί και , μάλιστα , θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι . Στην Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος) , αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους , διότι κατά αντιστοιχία αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της ¨. Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά , μου είπε πάλι :¨Όπως ξέρεις , εγώ δεν διαβάζω εφημερίδες , αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού …¨


Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 412



ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Το όραμα του «Μεγάλου Κουρδιστάν»

Λιάνα Μυστακίδου
http://www.elzoni.gr


Το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν υλοποιείται σύμφωνα με τον Στρατηγό ε.α Edip Baser που μετείχε στους αγώνες ενάντια στο ΡΚΚ και ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Γενίτσαγ. Όσα είπε είναι άκρως αποκαλυπτικά για τις εξελίξεις στην περιοχή.
«Υλοποιείται βήμα-βήμα το όραμα του Μεγάλου Κουρδιστάν», δήλωσε. «Ο Μπαρζανί κινείται για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, η οποία θα έχει ως κέντρο της την πόλη Kamisli. Στη συνέχεια θα ενώσει την περιοχή αυτή με το Β. Ιράκ. Βαδίζουν σταθερά προς την εφαρμογή του χάρτη που είδα για πρώτη φορά το 2008. Στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Τουρκίας και του Ιράν».



Εντύπωση προκαλούν παράλληλα οι δηλώσεις που έκανε στην ιρανική τηλεόραση Press Tv ο Αμερικανός ιστορικός Griffin Tarpley, την ώρα ακριβώς που προσγειωνόταν στο Αεροδρόμιο της Τεχεράνης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν!

Ο κ.Tarpley συνοπτικά στη συνέντευξη του είπε: «Η Τουρκία διχάζεται ανάμεσα σε δυο κόμματα, ένα ισλαμικό και ένα κοσμικό. Ταυτόχρονα το 25% του πληθυσμού της είναι Κούρδοι. Εάν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στη Συρία θα εξεγερθούν οι Κούρδοι και η Τουρκία θα γίνει ο στόχος τους».

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι το καθεστώς Άσαντ στην πραγματικότητα πάταξε την εξέγερση των αντικαθεστωτικών και αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια ήττα για τις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα για να εξαλείψει την ήττα θέλει να φέρει αντιμέτωπες την Τουρκία με τη Συρία. «Αυτό, τόνισε, θα είναι μια αυτοκτονία για τον τουρκικό λαό».

Τέλος, επεσήμανε ότι η δημιουργία αυτόνομων Κουρδικών περιοχών στο Β. Ιράκ και στη Συρία θα γίνει πόλος έλξης και των Κούρδων της Τουρκίας.

Πολύ σωστά λοιπόν ο δημοσιογράφος Τζενγκίζ Τζαντάρ (Ραντικάλ) επισημαίνει ότι «από τώρα και στο εξής θα πρέπει να διαβάζουμε το Κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Συρία!»