Blogger Widgets

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αργά για δάκρυα...ώρα για πράξεις

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, αν δεν τον σώσουν οι ξένοι, πάνε ... τρέχοντας προς το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την πλαστογράφηση-τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος της χώρας: Σε μια συγκλονιστική δήλωση ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης στην Real News, αποκαλύπτει ότι επρόκειτο περί προειλημμένης απόφασης να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και την χρεοκοπία μέσω του τεχνητού φουσκώματος των ελλειμμάτων.

Μετά το άδειασμα από τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρο Χριστοδούλου και, βεβαίως, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ήρθε σήμερα ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Μανώλης Κοντοπυράκης να διατυπώσει μια συγκλονιστική καταγγελία:


«Το ίδιο βράδυ (σ.σ. 7 Οκτωβρίου 2009) και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: ' Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρίου του 2009'. Μου είπε: 'Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω'. Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.


Στο στριπ-τιζ που του γίνεται ο υπόδικος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιδρά με τρόπο που δείχνει ακριβώς απώλεια ψυχραιμίας: "Ο κ. Κοντοπυράκης ως Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας έχει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2009 διαβίβασε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία εν γνώσει του ψευδή στοιχεία".

defencenet.gr