Blogger Widgets

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

"Πονάει" τα αμερικανικά ΜΜΕ η νίκη Πούτιν

Είναι ολοφάνερο ότι οι Αμερικανοί έχουν μάθει να παίζουν μόνοι τους στο πλανήτη και μόλις βρεθεί άξιος αντίπαλος τον οποίο να μην μπορούν να καταβάλουν δια της φυσικής οδού (πόλεμος,ταραχές) τότε επιστρατεύουν την υπεροπλία τους στους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχουν επιβάλλει σε όλο τον πλανήτη. Ιδιαίτερα επικριτικά είναι τα σημερινά σχόλια του αμερικανικού τύπου για την εκλογή Πούτιν. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «νοθευμένες εκλογές», για μια «στέψη προγραμματισμένη από καιρό», ενώ μερικοί προχωρούν περισσότερο, διαπιστώνοντας το «τέλος του πουτινισμού».

Να θυμίσουμε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν κέρδισε τις εκλογές με 64% κα ότι ο δεύτερος "παλαιολιθικός" κομμουνιστής Ζιουγκάνοφ είχε μόλις 17%.Επίσης ότι οι Αμερικανοί αλλά και τα δικά μας ΜΜΕ σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η κύρια αντιπολίτευση είναι οι παλιοί Σταλινιστές και την ονομάζουν απλώς Αντιπολίτευση καθότι θα πρέπει μετά να εξηγήσουν στο κόσμο πως οι πρότεροι εχθροί είναι τώρα φίλοι αγαπημένοι. Επίσης όλα τα εκλογικά κέντρα είχανε κάμερες συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που είχαν τοποθετηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Πούτιν, τουτέστιν όποιος ήθελε να χάσει όλη του την ημέρα μπορούσε να παρακολουθεί όπως θα έβλεπε reality show.Μιλούν για ένα εκλογικό κέντρο από τα χιλιάδες στη Ρωσία που βρίσκεται στο Νταγκεστάν όπου υπήρξαν καταγγελίες παρατυπιών, να θυμίσουμε τι γινότανε εδώ στην Ελλάδα σε κάποια χωριά απομακρυσμένων ορεινών περιοχών;Έχουμε γνώση τι εστί Νταγκεστάν;Δίπλα στην Τστσενία βρίσκεται. Όμως σύμφωνα με τον Αμερικανικό Τύπο η "νοθεία" επετεύχθη προφανώς με ταχυδακτυλουργικό τρόπο καθότι σε κάθε εκλογικό κέντρο υπήρχε ένας Ρώσος "Χάρι Χουντίνι".Για τη δικιά τους νοθεία το 2000 ούτε κουβέντα,ούτε φυσικά ότι εξέλεξαν Πρόεδρο με λιγότερους ψήφους από τον αντίπαλο και ούτε ότι ο τότε "πραγματικός νικητής" Αλ Γκορ δεν πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μη διχαστεί το έθνος,αυτά προς διάδοση της γνώσης.Διαβάστε και θαυμάστε.

"Η απολυταρχία, που υπερίσχυσε τα τελευταία δέκα έτη στη Ρωσία, πέθανε. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι θα επακολουθήσει και το πότε", σχολιάζει η "Washington Post". Υπενθυμίζοντας ότι παρατηρητές και αντιπολίτευση κρίνουν νοθευμένη την χθεσινή ψηφοφορία, η ίδια εφημερίδα κάνει έναν παραλληλισμό με την Κίνα.

"Οι μεσαίες τάξεις στη Ρωσία, στην Κίνα", γράφει,"δε θα ανεχθούν πλέον τον αποκλεισμό τους από τις πολιτικές απόφάσεις για άλλα 10 έτη. Η απόδειξη αυτού είναι ότι "στη Μόσχα έγινε ήδη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων" μελών της αντιπολίτευσης, "για να καταγγελθεί η νοθεία κατά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Δεν απέχει λοιπόν πολύ το τέλος του πουτινισμού".

Πιο συγκρατημένοι στον σχολιασμό τους, οι New York Times προβλέπουν "νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης", με στόχο την καταγγελία της νοθείας, δηλώνουν όμως σαφώς ότι προτιμούν "οι ίδιοι οι Ρώσοι να δηλώσουν προσβεβλημένοι από τέτοιες εκλογές, για τις οποίες κάποιοι χρησιμοποίησαν τον χαρακτηρισμό ντροπή".

Τέλος, η «Wall Street Journal» σχολιάζει ότι "η στέψη Πούτιν ήταν εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη" και επίσης ότι "ο πρόεδρος Ομπάμα προωθεί την ανάκαμψη στις σχέσεις με τη Μόσχα", ως μέσον επίτευξης "μιάς ευρύτερης διμερούς συνεργασίας". "Το κίνημα εναντίον του Πούτιν", συνεχίζει η "WSJ", "είναι από τα πιό χαρμόσυνα νέα των τελευταίων ετών, από τη Ρωσία. Αυτό που προκύπτει από την εκλογική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή είναι ότι η μετάβαση προς τη Δημοκρατία, στη Ρωσία, θα είναι μακρά".Η ίδια εφημερίδα θύμισε ότι ο Πούτιν εναντιώθηκε στις αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν, αλλά και ότι ζήτησε από τον αμφισβητούμενο πρόεδρο της Συρίας "να στρέψει πυραυλικά συστήματα στο συριακό έδαφος προς την Ευρώπη, στην περίπτωση που αμερικανικοί αμυντικοί πύραυλοι εγκατασταθούν στο ευρωπαϊκό έδαφος με στόχο τους το Ιράν".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr