Blogger Widgets

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Έτοιμοι για γεωτρήσεις στην Αμμόχωστο οι Τούρκοι


Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι έφθασαν στο τέλος οι προεργασίες για την επί εδάφους γεώτρηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για πετρέλαιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων.

Απέδωσε δε την έως τώρα καθυστέρηση έναρξης των εργασιών στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η ενέργεια αυτή των Τούρκων είναι πιο πολύ συμβολική παρά ουσιαστική. Επιθυμούν να δείξουν προς τη διεθνή κοινότητα ότι αυτοί είναι τα «αφεντικά» στην κατεχόμενη Κύπρο και ότι οι γεωπολιτικοί δρώντες της περιοχής οφείλουν να συνδιαλέγονται με την Άγκυρα προτού αναπτύξουν την πολιτική τους για την περιοχή.



Με απλά λόγια, η Τουρκία δεν μπορεί με τίποτα να «χωνέψει» ότι τόσες δεκαετίες μετά τα δραματικά γεγονότα του 1974 και τα κατορθώματα του αιμοσταγούς και βάρβαρου ΑΤΤΙΛΑ, δεν έχει κατορθώσει να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής. Αντιθέτως, οι «πασάδες» της Άγκυρας, διαπίστωσαν με τον πλέον τραυματικό τρόπο ότι όχι μόνο δεν κατέρρευσε η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως μεγαλούργησε.

Είναι πλέον και μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ωριμάζει συνεχώς, αφού αντελήφθη γρηγορότερα από τους Ελλαδίτες Έλληνες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πανάκεια, ούτε έχει κανείς υπογράψει συμβόλαιο ότι θα υφίσταται στο διηνεκές, με αποτέλεσμα να επιδιώκει να κινηθεί και αυτόνομα σε μια από τις πιο σημαντικές γεωπολιτικές περιφέρειες του πλανήτη, χωρίς όμως να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία οδήγησαν στην τραγωδία του 1974.

Και μια που αναφερθήκαμε σε «πασάδες», παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι πλέον μοιάζουν περισσότερο με… ιμάμηδες, αφού οι κεμαλικοί στρατηγοί αποδείχθηκαν σκυλάκια σαλονιού που έχουν βρέξει τα παντελόνια τους με ένα και μόνο βλέμμα του Ερντογάν, αυτή τη μαφία που έχτισε καριέρες πάνω στην λατρεία ενός σφαγέα λαών, του Ατατούρκ, τα θλιβερά ανθρωπάκια αυτά που τρέμουν κάποιοι στην Ελλάδα…

defence-point.gr