Blogger Widgets

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κίνδυνος σύρραξης Spetznatz και δυτικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία - Oι "σκληροί" VMF (βίντεο)

H πρώτη εμπλοκή χερσαίων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός των συνόρων της Ρωσίας μετά τον πόλεμο του 2008 στην Γεωργία είναι γεγονός και σίγουρα διαφέρει σε πολλά από εκείνη την σύγκρουση, αφού ο πόλεμος στη Συρία είναι τελείως διαφορετικός:

Περίπου 150 (κατ’άλλες πηγές, διπλάσιοι) άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, πεζοναύτες και Spetznatz, βρίσκονται στο συριακό έδαφος, όπως βεβαιώνουν πηγές από την Μόσχα και έχουν αναπτυχθεί τόσο γύρω από τις πυροβολαρχίες των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και των βλημάτων εδάφους-επιφανείας Yakhont που ελέγχονται από Ρώσους «συμβούλους», όσο και στο προεδρικό μέγαρο ως προστασία του προέδρου Άσσαντ!

Η απόφαση της Μόσχας να εμπλέξει χερσαίες δυνάμεις έρχεται ως απάντηση στην εμπλοκή χερσαίων ειδικών δυνάμεων τόσο των Γάλλων της Λεγεώνας των Ξένων, οι οποίοι ακόμα κρατούνται, όσο και των Βρετανών SAS, οι οποίοι φημολογείται ότι έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Συρίας, εξορμώντας από την Ιορδανία και επιχειρώντας στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Η Ρωσία με την κίνηση αυτή στέλνει και ένα μήνυμα στη Δύση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει στη Συρία αυτό που έγινε στη Λιβύη, καθώς ενώ στη Λιβύη έχασε κάποια καλά συμβόλαια όπλων και πετρελαίων, εδώ το παιχνίδι είναι πολύ ευρύτερο: Αν χαθεί η Συρία χάνεται και η μοναδική σταθερή ναυτική βάση της Ρωσίας στην Μεσόγειο.

Όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr, η ρωσική δύναμη που αποβιβάστηκε προέρχεται από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF. Πρόκειται για μονάδα Spetznatz, που διακρίνεται τόσο για την υψηλή επιχειρησιακή τους κατάρτιση όσο και για την σκληρότητα που τους διακρίνει.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει διακριθεί σε διάφορες συγκρούσεις τόσο στην Τσετσενία, όσο και στο Νταγκεστάν και έχει ένα χαρακτηριστικό: Δεν παίρνει αιχμαλώτους…



Αδιάψευστος μάρτυρας, το ιδιαίτερης σκληρότητας περιεχομένου βίντεο που δημοσιεύουμε από τις επιχειρήσεις της στο Νταγκεστάν. Μάλιστα, μεταφέρθηκαν και με πλήρη εξοπλισμό για ΠΒΧ (πυρηνικές, βιολογικές, χημικές) επιχειρήσεις που δείχνει ότι είναι "έτοιμοι για όλα".

Από εκεί και πέρα οι ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πως η σύγκρουση στη Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και Γ’Π.Π. και για το λόγο αυτό δείχνουν να αναδιπλώνονται προσωρινά, ενώ αμερικανικά think tanks, τώρα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη δηλώνοντας ότι «Μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία θα κόστιζε $200 έως $300 δισ. το χρόνο και θα απαιτούσε στρατεύματα 300.000 ανδρών»!

Αυτή είναι η εκτίμηση του Brookings Institution, το οποίο εξέδωσε μια μελέτη σχετικά με το κόστος μιας στρατιωτικής επιχείρησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Συρίας…