Blogger Widgets

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι Δυτικοί έτοιμοι για επέμβαση - Ο Αssad απειλεί με αντίποινα

Σαφή προειδοποίηση προς τις χώρες που προτίθεται να φιλοξενήσουν ή να υποστηρίξουν τις δυνάμεις που θα επιτεθούν στην Συρία έστειλε μέσω του Kofi Annan ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad πριν από μερικές ημέρες κατά την διάρκεια συνάντησης τους.

Η προειδοποίηση του Assad η οποία περιλαμβάνει και την Ελλάδα, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει την βάση της Σούδας όπως έγινε και στην περίπτωση της Λιβύης, περιελάμβανε την χρήση των βαλλιστικών πυραύλων της Συρίας κατά των γειτονικών χωρών στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι προετοιμασίες για την επέμβαση στην Συρία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία προειδοποίηση ενός προληπτικού πυραυλικού χτυπήματος κατά των χωρών που προτίθενται να παράσχουν διευκολύνσεις στις αραβικές και δυτικές δυνάμεις που σχεδιάζουν να επέμβουν στην Συρία.

Φυσικά η προειδοποίηση αφορούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Ιταλίας και των βάσεων που αυτές χρησιμοποιούν στην περιοχή όπως η βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν το τελευταίο καιρό εμφανιστεί στα διεθνή ΜΜΕ το σχέδιο των αραβικών και δυτικών δυνάμεων περιλαμβάνει την δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας για τον άμαχο εξεγερμένο πληθυσμό εντός της Συρίας στις δυτικές περιοχές της χώρας που βρίσκονται κοντά
στις ακτές της Αν Μεσογείου.

Η ζώνη αυτή θα περιλαμβάνει αρκετές πόλεις και οικισμούς και δεν θα επιτρέπεται η δράση του συριακού Στρατού και της συριακής Αεροπορίας. Οι συριακές ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ένα σημαντικό και εξελιγμένο οπλοστάσιο από βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους σε
απόσταση 1300 χλμ όπως ο βορειοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος Rodong-1 ο οποίος μπορεί να φέρει πολεμική κεφαλή 700-750 κιλά. Για την ιστορία η απόσταση που χωρίζει την Συρία από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από την βάση της Σούδας είναι 1000 χλμ.

Επιπλέον οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν τον επίσης βορειο-κορεατικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong-6 και το ιρανικής κατασκευής πύραυλο Fateh-110 οι οποίες διαθέτουν 700 και 300 χλμ εμβέλεια αντίστοιχα και αναμφίβολα μπορούν να πλήξουν τις βρετανικές εγκαταστάσεις στη Κύπρο. Στην περιοχή πάντως κατευθύνεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και το αμερικανικό USS Enterprise.

Αυτό όμως που επεσήμανε ο Assad στον Kofi Annan είναι ότι δεν θα διστάσει να πλήξει στόχους στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινά σύνορα και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εισβολής τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr