Blogger Widgets

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συλλαλητήριο υπέρ του Πατριάρχη Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας



Γράφει η Romfea.gr


Μαζική διαδήλωση υπέρ του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και της Ρωσικής Εκκλησίας, έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στη Μόσχα.

Εκατοντάδες μηχανές, αυτοκίνητα, ποδήλατα και πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μόσχας, τα οποία ήταν στολισμένα με μπαλόνια με τα αρχικά ΧΒ (Христос Воскресе -Χριστός Ανέστη).

Η πομπή σχημάτισε ουρά χιλιομέτρων, χωρίς όμως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

"Πίστη, Εκκλησία, Πατρίδα" και "Για τον Πατριάρχη και την Εκκλησία", ήταν το σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών.

"Πρέπει να υποστηρίξουμε την Εκκλησία, διότι δεν ανεχόμαστε μερικοί άθεοι να την πολεμούν", ανέφερε ο επικεφαλής της διαδήλωσης Α. Ζαλντοστάνοφ.

Ο πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή, μεταξύ άλλων δήλωσε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων διοργάνωσαν αυτή την διαδήλωση, υπέρ της πίστεως και της αλήθειας του Θεού. Με τον τρόπο αυτό αντιστέκονται στο κύμα μίσους κατά της Εκκλησίας”.



Να αναφερθεί ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν την καθολική προσευχή κατά των βεβηλώσεων των ναών και των ιερών χώρων λατρείας, που θα τελεστή στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας και σε όλη την Ρωσία.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι "βιώνουμε μια ισχυρή αντιεκκλησιαστική τάση, όπως επιθέσεις σε ναούς, ψεύδη, συκοφαντίες, βεβηλώσεις και τέλος την περιβόητη υπόθεση με το συγκρότημα στον Καθεδρικό Ναό".
diadilosi1
diadilosi2

diadilosi4