Blogger Widgets

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ατυχείς συγκρίσεις...

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ: «Όποιος βλέπει την πατρίδα του να
καταστρέφεται και κάθεται αδρανής,
είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος»

Μετά την παντελώς άστοχη παρομοίωση του Παπανδρέου με τον Ι.Καποδίστρια έρχεται και ο νυν Πρόεδρος του Πασοκ να μιλήσει για τον Ν.Πλαστήρα.

Ε.Βενιζέλος: "Έχουμε μαζί μας τον ... Πλαστήρα"!
Με αφορμή τα όσα καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα, μιλώντας σε μια συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος Ε.Βενιζέλος παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μικρό»! Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «Είναι όμως πρόκληση να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια για να κάνουμε την παράταξη και πάλι μεγάλη».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι «ήταν μεγάλο λάθος ότι αποδεχθήκαμε να αναλάβουμε μόνοι μας όλα τα λάθη από το ΄74, αλλά η δημοκρατική παράταξη δεν ντρέπεται. Ναι, είμαστε ΠαΣοΚ», επικαλούμενος τον Ελευθέριο Βενιζέλο(!), τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου(!) και τον Νικόλαο Πλαστήρα! Προφανώς εννοούσε ότι οι παραπάνω ψήφιζαν ... ΠΑΣΟΚ ή αν ζούσαν σήμερα θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ!

Προφανώς δεν είναι ενήμεροι οι δύο πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ ότι αμφότεροι Καποδίστριας και Πλαστήρας εισήλθαν πλούσιοι στην πολιτική και εξήλθαν πάμφτωχοι (και δολοφονημένος ο Καποδίστριας). Επίσης ότι ο Καποδίστριας υποθήκευσε την περιουσία του για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα και ο Πλαστήρας διέθετε την περιουσία του για να αναθρέψει τα ορφανά της Μικράς Ασίας που έπαιρνε υπό την κηδεμονία του, τα λεγόμενα "πλαστηράκια".
Ατυχείς συγκρίσεις για τους σημερινούς πολιτικούς.

ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου, αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»