Blogger Widgets

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ρωσία & Κίνα ενώνουν δυνάμεις στην Κίτρινη Θάλασσα!

Η Ρωσία και η Κίνα ξεκίνησαν σήμερα τις πρώτες κοινές, ναυτικές, στρατιωτικές τους ασκήσεις κοντά στις κινεζικές ακτές, σε κλίμα έντασης μεταξύ του Πεκίνου και των Aσιατών γειτόνων του εξαιτίας των κινεζικών εδαφικών διεκδικήσεων.

Οι ασκήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έξι ημέρες, πραγματοποιούνται στην Κίτρινη Θάλασσα, στα ανοιχτά των κινεζικών ακτών, όπως μετέδωσε το China News Service. Πρόκειται για τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των δύο χωρών.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ανοιχτά της πόλης Κινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού του στρατού του και διψήφια αύξηση του προϋπολογισμού για την Αμυνα για φέτος.

Οι εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας προκαλούν ανησυχία σε κάποιους γείτονές της και στις ΗΠΑ. Το Πεκίνο διεκδικεί από την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ την κυριαρχία πολλών νησιών στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.

Αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν ασκήσεις αεράμυνας, υποβρύχιες τακτικές και τακτικές αναζήτησης και διάσωσης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Στις ασκήσεις θα πάρουν μέρος 16 πλοία και δύο υποβρύχια από την κινεζική πλευρά και τέσσερα πολεμικά πλοία από τη ρωσική.

Αυτές οι ασκήσεις, «που είναι προγραμματισμένες εδώ και καιρό μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας, έχουν στόχο να διατηρήσουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιου Ουεϊμίν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr