Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Μόνο φόβο Θεού να έχουμε...τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσουμε.


ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ "Τα πάντα μπορούν
 να σας τα πάρουν. Τα πάντα μπορεί να σας τα
 ζητήσουν και να τα πάρουν. Δώστε τα μην φοβάστε.
 Μόνο ΧΡΙΣΤΟΣ και ΨΥΧΗ σας χρειάζονται.
Αυτά μην τα δώσετε. Ακόμη και όλος ο κόσμος
 να πέσει επάνω σας για σας τα πάρει μην τα
 δώσετε, γιατί μόνο με την θέληση
σας μπορούν να σας τα πάρουν."
Το απόγευμα της 6ης Μαϊου με τη δύση του ηλίου κλείνουν οι κάλπες και το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει σε ένα μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα πορεία της χώρας τουλάχιστον στο οικονομικό επίπεδο. Αυτό που δεν ομολογεί κανένας από τους πολιτευόμενους είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε περίπτωση που είτε βγεί μνημονιακός σχηματισμός και αποφασίσει για τα επιπλέον μέτρα που έχουν υπογράψει ήδη που θα είναι εξοντωτικά, είτε βγει αντιμνημονιακός σχηματισμός και "ξαφνικά" οι δανειστές βλέποντας ότι δεν βγαίνουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί οι εκλεγέντες μας οδηγούν εκτός μνημονίου, οπότε και σταματά η οικονομική βοήθεια και αποσύρεται το κεφάλαιο ΔΝΤ-ΕΕ.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Αλλά δεν είναι έτσι. Γιατί εκεί που δεν υπάρχει Ο Θεός, υπάρχει και το αδιέξοδο.

Προφανώς ότι και να προκύψει μέσα από τις κάλπες θα οδηγήσει σε φτώχεια γιατί είτε θα επιβάλουν εξοντωτικά μέτρα στην πρώτη περίπτωση, είτε θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από το ευρώ και μια οικονομική απομόνωση ισοδύναμη χρεοκοπίας.
Λανθασμένα διλήμματα και εκβιαστικά. Και ειδικά σε  ένα λαό που όταν θα καταστεί πραγματικά ανάγκη θα δείξει τις δυνατότητές του, όπως το έχει αποδείξει ιστορικά πάμπολλες φορές σε παρόμοιες καταστάσεις.

Εκείνο που καταφέραμε δυστυχώς να κάνουμε και θα πρέπει να διορθώσουμε είναι τη σχέση μας με το Θεό. Και όταν απομακρυνόμαστε από Αυτόν μας επισκέπτεται Εκείνος με την σύγχρονη κρίση.

Θλίψη, αδιέξοδα, αυτοκτονίες. Αυτό γίνεται όταν βγάζεις το Θεό από τη θέση που πρέπει να έχει στη ζωή σου και στη θέση του βάζεις το χρήμα. Τόσο σημαντικό έγινε το χρήμα. Ψεύτικος θεός στη θέση του Θεού. Όταν αντιληφθούμε όμως ότι η στεναχώρια και η θλίψη εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική έλλειψη Θεού απ΄τη ζωή μας, θα δούμε πραγματικά τι είναι αληθινό και τι αξίζει.

Θέλει προσπάθεια για να αποβάλλουμε τα χαρακτηριστικά ειδωλολατρείας που μας κυριεύουν. Θέλει αγώνα και προσευχή για να έλθει η μετάνοια. Εμείς είμαστε οι υπαίτιοι των κακοπαθειών μας, εμείς πρέπει να αποκτήσουμε φόβο Θεού και εμπιστοσύνη ότι με την αληθινή μετάνοιά μας, Εκείνος θα συνδράμει προς βοήθεια.

Δεν μας φοβίζουν ούτε χρεοκοπίες, ούτε μέτρα, ούτε η έλλειψη αγαθών.

Φροντίζουμε την ψυχή μας και ο Θεός φροντίζει για εμάς για όλα.