Blogger Widgets

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η ΠΑ σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού"!Σχεδόν όλο το οπλοστάσιο χωρίς συντήρηση.


Χωρίς καμία διάθεση πρόκλησης πανικού και κινδυνολογίας η κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική Άμυνα της χώρας και ειδικά στο χώρο της ΠΑ που κάθε μέρα δοκιμάζεται σε σκληρές συνθήκες ,είναι πλέον απελπιστική!

Με την χώρα να έχει πλέον παραλύσει και λόγω των εκλογών στην ΠΑ κυριολεκτικά πλέον βρίσκονται σε απόγνωση καθώς διαπιστώνουν ότι μια σειρά εξαιρετικά κρίσιμων για την εύρυθμη λειτουργία της βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα απειλώντας όμως με καθήλωση τα αεροσκάφη της! Όλες αυτές οι υποθέσεις έχουν να κάνουν με τη συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων και τη παραγγελία ανταλλακτικών.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Μεσολάβησε η περίοδος Βαγγέλη Μεϊμαράκη-Βαγγέλη Βασιλάκου κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έγιναν ούτε τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα! Όποιος τολμούσε να θέσει ζήτημα αγοράς ανταλλακτικών εθεωρείτο ...ύποπτος και αυτό το αρρωστημένο κλίμα οδήγησε πολλούς στρατιωτικούς στην “παράδοση”.

Ίδια κατάσταση επικράτησε και επί των εποχών Βενιζέλου-Μπεγλίτη οι οποίοι είχαν το άλλοθι του ΔΝΤ.

Ο Δ.Αβραμόπουλος μπορεί να υποστήριζε στην αρχή της κυβέρνησης Παπαδήμου ότι δεν θα λειτουργούσε ως μεταβατικός υπουργός Εθνικής Άμυνας,λειτούργησε όμως έτσι.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τα οπλικά συστήματα τα οποία “πάσχουν” από συντήρηση,υποστήριξη και ανταλλακτικά αποτελούν πλέον μία μακροσκελή λίστα που προκαλεί απόγνωση! Που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι ακόμη και αύριο αν ολοκληρώνονταν οι έτσι κι αλλιώς πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες εγκρίσεων και υπογραφών από υπουργούς ΚΥΣΕΑ κλπ και αν δίδονταν οι σχετικές παραγγελίες,οι παραλαβές θα γίνονταν στη καλύτερη περίπτωση την επόμενη διετία. Συνεπώς τα πράγματα πλέον δεν είναι απλά δύσκολα αλλά επικίνδυνα.

Ποια είναι η λίστα της απόγνωσης της ΠΑ; Για ποια οπλικά συστήματα υπάρχουν εκκρεμότητες για συντήρηση και παραγγελία ανταλλακτικών; Δείτε τη:

•Εκπαιδευτικά Τ 6
•Mirage 2000
•Patriot
•F 4 (εκσυγχρονισμένα)
•C 130
•Exocet
•Βλήματα Magic
•F 16

Όχι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε ΣΞ και ΠΝ.

Και το παράδοξο; Κάποιοι προτείνουν στα σοβαρά και για δικούς τους λόγους ...νέες και αμφιβόλου χρησιμότητας αγορές,δείχνοντας να μην μπορούν να ξεπεράσουν τα σύνδρομα άλλων εποχών.

Η νοοτροπία που έχει κυριαρχήσει στο χώρο της ‘Αμυνας πρέπει άμεσα να ανατραπεί.Αμέσως μετά από τις εκλογές όποια κι αν είναι η κυβέρνηση ,όποιος κι αν αναλάβει ΥΕΘΑ θα πρέπει να κινηθεί σε πραγματικούς “πολεμικούς ρυθμούς”. Ακόμη καλύτερα θα είναι να αντιμετωπιστεί απ΄ όλες τις πολιτικές παρατάξεις η κατάσταση ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης,να αποφευχθούν άσκοπες αντιπαραθέσεις και καθυστερήσεις.Μόνο αν υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία θα αρχίσει να αλλάζει και το αρρωστημένο κλίμα καχυποψίας που κυριαρχεί εδώ και χρόνια.

Η κατάσταση έχει φθάσει πραγματικά σε σημείο μηδέν.

onalert.gr