Blogger Widgets

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας από την ΑΣΔΕΝ (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΑΣΔΕΝ στα νησιά του Αν. Αιγαίου αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι μόνο τα οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν.

Η αμυντική θωράκιση της χώρας στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων είτε αυτοί είναι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είτε αυτοί είναι επαγγελματίες οπλίτες και κληρωτοί. Σε όλες τις ασκήσεις της ΑΣΔΕΝ οι μονάδες που συμμετείχαν απέδειξαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που φυλάττει τα ελληνικά νησιά.

Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες οι άνδρες και οι γυναίκες της ΑΣΔΕΝ ασκούνται συνεχώς υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες στα νησιά στην θάλασσα, δοκιμάζουν την απόδοση των συστημάτων που διαθέτουν των τακτικών θέτοντας σε δοκιμασία την θεωρητική εκπαίδευση και σχεδίαση που έχει προηγηθεί των ασκήσεων. 
Οι ασκήσεις αυτές έρχονται σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και υπενιθμίζουν σε όλους γείτονες και συμμάχους ότι παρά την οικονομική κρίση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες για την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων στο Αιγαίο. 






















Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr