Blogger Widgets

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Υπαρκτά σενάρια


Από το Οnalert.gr


.....Πηγές του ΥΕΘΑ και του ΥΠΕΞ δεν κρύβουν την ανησυχία τους, η οποία τροφοδοτήθηκε από την κίνηση της Άγκυρας να εκδώσει άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα και από το εσωτερικό της Τουρκίας,όπου οι φήμες και οι διαδόσεις για την ασθένεια του Ερντογάν ,έχουν πυροδοτήσει “υπόγειες εξελίξεις”.

Η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα ,ενδέχεται να θεωρηθεί από την Τουρκία ως ευκαιρία για τη πρόκληση ελληνοτουρκικής κρίσης.Κάτι που όσοι επιθυμούν την Ελλάδα “πιεσμένη” θα το έβλεπαν προφανώς θετικά.Και είναι προφανές ότι αυτή τη περίοδο πολλοί “δυτικοί φίλοι” μας θα ήθελαν να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μία “εθνική κρίση”.

Δυστυχώς μ΄ αυτό το ζήτημα τα πολιτικά κόμματα που προεκλογικά και μετεκλογικά “ξυφουλκούν” για την οικονομία και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα,δεν έχουν ασχοληθεί καν.Προεκλογικά δεν ακούστηκε ούτε λέξη που να έχει σχέση με τα εθνικά θέματα και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία απολύτως συνεννόηση και προετοιμασία για κοινό μέτωπο -είτε υπάρχει κυβέρνηση,είτε όχι- που θα πάρει πολιτικά τη κατάσταση στα χέρια του σε περίπτωση πρόκλησης οποιασδήποτε έντασης κρίση στα ανατολικά μας σύνορα.