Blogger Widgets

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ασκήσεις ελπίδας από τα νιάτα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες

Ασκήσεις διάβασης του Έβρου και προέλασης στην Ανατολική Θράκη με LEO2HEL

Βγαλμένοι μέσα από την "φωτιά του Μνημονίου" και σφυρηλατημένοι από τον πόθο να αποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία ή εν πάση περιπτώσει να μην επιτρέψουν να αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και ειδικά οι νέοι αξιωματικοί των τεθωρακισμένων, η "ελίτ" του Στρατού Ξηράς που αποφοίτησε πριν από ένα χρόνο από την Σχολή Ευελπίδων, εντυπωσιάζει σε όλες τις ασκήσεις τους παλαιότερους αξιωματικούς.

Θεωρείται η καλύτερη σειρά των τελευταίων χρόνων που έχει βγει από την Σχολή Ευελπίδων και κατά γενική ομολογία, μαζί με τους νέους Ικάρους, θεωρούνται οτι αποτελούν την βασική ελπίδα που θα στηριχθεί η νέα Ελλάδα.

Στην τελευταία πρόσφατη άσκησή τους από την Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στην Περιοχή Ευθύνης της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, οι Ανθυπίλαρχοι τάξεως ΣΣΕ 2011, συμμετείχαν σε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων επιπέδου Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων και πραγματικά εντυπωσίασαν όντες νεαροί 23χρονοι και 24χρονοι να δαμάζουν το τέρας των 65 τόνων, τα LEO2HEL.



Κατά την διάρκεια της άσκησης εξετάστηκαν οι ενέργειες που γίνονται σε επίπεδο υπομονάδας, σε όλες τις φάσεις του αγώνα τόσο από πλευράς επιχειρήσεων όσο και από πλευράς Διοικητικής Μέριμνας με ιδιαίτερη έμφαση στα διοικητικά τους καθήκοντα και την ικανότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία κινήσεων που έπρεπε να επιδείξει ο κάθε νεαρός αξιωματικός ξεχωριστά.



Να σημειωθεί ότι στην τελική φάση της άσκησης, όπως βλέπετε και στις φωτό, εξετάστηκαν τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ευστοχία βολών κατά την διάρκεια εικονικής νυκτερινής αντεπίθεσης προς διάρρηξη της μυντικής διάταξης του εχθού και διάβαση ποταμού με κατεύθυνση, που αλλού - προς Ανατολάς!



Κάτι που σημαίνει ότι ουδέποτε έπαυσαν να εκπαιδεύονται για προέλαση στις ανοικτές πεδιάδες της Ανατολικής Θράκης.



Κατά την διάρκεια της εικονικής διάβασης του Έβρου και προέλασης στην στην Ανατολή πραγματοποιήθηκαν βολές με αληθινά πυρά, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες προκειμένου να διακριβωθεί η ακρίβεια των πυροβολητών και να δοκιμαστών τα ηλεκτροοπτικά συστήματα του LEO2HEL σε άσχημες καιρικές συνθήκες.



Η άσκηση και οι βολές πληρωμάτων αρμάτων που προηγήθηκαν, αποτελούν το επιστέγασμα της εκπαίδευσης των νέων Αξιωματικών των Τεθωρακισμένων, οι οποίοι με την επιστροφή τους στην Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, θα αποφοιτήσουν και θα αποδοθούν στις Μονάδες του Όπλου αποτελώντας την φυσική ασπίδα της χώρας έναντι των πάσης φύσεως εχθρών της...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr