Blogger Widgets

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Ο ΆΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




Για πρώτη φορά και 180 χρόνια απ’ την δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτη του Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, η φωνή του θα μιλήσει σε κάθε Ελληνική καρδιά. Οι επιστολές που κατέγραψε προς κάθε κατεύθυνση για την σωτηρία της Ελλάδος, από το 1827 μέχρι και την παραμονή της τραγικής του δολοφονίας, παρουσιάζονται σήμερα από την Ελαία μη κερδοσκοπική εταιρεία και τον συγγραφέα του έργου Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής, κ. Ιωάννη Κορνιλάκη.

Οι επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια παρουσιάζονται για πρώτη φορά και με τον καλλίγραφο γραφικό του χαρακτήρα, αφού η Ελαία και έπειτα από κόπους τεσσάρων ετών, δημιούργησε ανάλογη γραμματοσειρά, καθιστώντας την έκδοση πραγματικό κειμήλιο. Το έργο Ιωάννης Καποδίστριας ΄΄ο Άγιος της πολιτικής΄΄, προλογίζεται από τέσσερις Μητροπολίτες, τον Κύκκου και Τηλλυρίας της Κύπρου κ. Νικηφόρο, τον Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, τον Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο, τον Λαγκαδά κ. Ιωάννη, τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους Γέροντα Πρόδρομο, τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιερού Ρωσικού Κοινοβίου του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους Γέροντα Ιερεμία, και τον τέως Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Παύλο. Τα προλογικά σημειώματα ολοκληρώνονται με τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Vladimir Chkhikvishvili, και του Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Pierre Vaessen. Την οργάνωση της παρουσίασης του έργου έχει αναλάβει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών, Παναθηναϊκή.

Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα ΔΑΙΣ, του πολιτιστικού κέντρου Αμαρουσίου,(εκπαιδευτήρια Δούκα), την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στις 19.00 μμ, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όταν ζούσε ο Ιωάννης Καποδίστριας τον πολεμούσαν λίγοι και τον αγαπούσαν οι πολλοί. Σήμερα τον γνωρίζουν λίγοι και τον αγνοούν οι πολλοί. Οι επιστολές του είναι μια ευκαιρία για μια αυθεντική γνωριμία μαζί του.