Blogger Widgets

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκβιασμών συνέχεια μέχρι να "σπάσουμε" ως λαός

Η τρόϊκα "κούρεψε" εκβιαστικά την δόση 

Eνα καθαρός εκβιασμός των Ελλήνων πολιτών που δεν ψήφισαν τα κόμματα του Μνημονίου, από την τρόϊκα με συνεργάτες την γνωστή παρέα των εγχώριων τραπεζιτών και τον ΜΜΕ ποτυ χρηματοδοτούν παχυλά, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με αφορμή τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης.

Έτσι ενώ το Reuters είχε γράψει χθες το απόγευμα ότι "To EFSF θα καταβάλει κανονικά τη δόση των 5,2 δισ. € στην Ελλάδα", ενωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε δηλώσει ότι "ορισμένα κράτη ίσως αρνηθούν να δώσουν αύριο το ποσό που τους αναλογεί προς την Ελλάδα".

«Ορισμένα κράτη-μέλη ίσως το ξανασκέφτονται για τη δόση, δεν αποκλείεται καθυστέρηση καταβολής της δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά κινούμενος πάντως σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ ο οποίος είχε δηλώσει πως η εκταμίευση της δόσης θα προχωρήσει κανονικά:
«Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί από τους δανειστές» , είπε πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μεταδόθηκε από τον ανταποκριτή του στις Βρυξέλλες. ότι "Σύμφωνα με τηλεγραφήματα πρακτορείων από το Λουξεμβούγο, μπορεί να μην δοθεί η δόση". Σήμερα τελικά ανακοινώθηκε ότι "θα δοθεί η δόση των 4,2 δισ. ευρώ για να πληρωθούν οι πιστωτές, αλλά το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και συντάξεις για το τέλος Ιουνίου δεν θα δοθεί"!

Ποιο ωμός και εξευτελιστικόε εκβιασμός για τους πολίτες ενός κράτους δεν υπάρχει και αν είναι έτσι τα πράγματα απλά δεν θα πρέπει να πληρωθούν οι ξένες τράπεζες καθόλου με τα 4,2 δισ. ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες με ένα ψωροδισεκατομμύριο για να τους αναγκάσει να επιλέξουν κυβέρνηση που θα είναι αρεστή στην τρόϊκα.

Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες πράξεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνεται η οργή και ο διχασμός μεταξύ των πολιτών; Και πως θα αντιδράσουν οι πολίτες που είναι κατά του Μνημονίου, μετά τις εκλογές αν τελικά οι μνημονικοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ντόρα, Σ.Μάνος και ποιος ξέρει ποιος άλλος), με τους εκβιασμούς και τις απειλές καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση; Δεν θα υπάρξει κίνδυνος να αντιδράσουν βίαια;

Ή νομίζουν ότι το ποτάμι της λαϊκής οργής θα πάψει να κυλάει επειδή θα έχει εκλεγεί με εκβιασμούς και διλήμματα του τύπου "Θα μας βγάλουν από το ευρώ αν δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΌΚ ή ΝΔ;" Παίζουν με την φωτιά στις Βρυξέλλες. Το θέμα έχει ξεφύγει από έναν το τομέα του, ας πούμε, "οικονομικού διακανονισμού".

Μεταξύ των πολιτών υπάρχει βαθύς διχασμός, με τους μνημονιακούς να αποτελούν το 15-20% των πολιτών (φυσικά από το ποσοστό που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πιστεύουν στο σύνολό τους την πολιτική του Μνημονίου, αλλά όπως δείχνουν όλες οι έρευνες, απλά φοβούνται) και ένα 80% που αντιδρά.

Να κρατηθούν λοιπόν τα 4,2 δισ. που θα δοθούν εν τέλει, ή να κρατηθεί το 1 δισ. που θα αντιστοιχούσε, (αν είναι έτσι, υπάρχουν πηγές που λένε ότι δεν είναι έτσι, γιατί λεφτά για συντάξεις και μισθούς επαρκούν) για μισθούς και συντάξεις. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

Ή ακόμα καλύτερα, να αρνηθούμε να πάρουμε τη δόση αν δεν καταβληθεί ολόκληρη και να αφήσουν τις τράπεζές τους που περιμένουν τα λεφτά, μετέωρες. Τι θα γίνει, θα πτωχεύσουμε; Αστεία πράγματα.

Μας πτώχευσαν ολικά τον Μάρτιο, θα μας πτωχεύσουν και στις 15 Μαϊου (όπως μόνο το defencenet.gr έχει γράψει), αφού η τρόϊκα αποφάσισε να μην δώσει των 435-450 εκατ. ευρώ για να πληρωθεί το ομόλογο ξένου δικαίου που λήγει, τι φoβόμαστε λοιπόν; Αυτοί έχουν να φοβούνται ότι το τραπεζικό τους σύστημα θα διαλυθεί.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι Α.Τσίπρα και Π.Καμμένο, αλλά και Φ.Κουβέλη (αναφερόμαστε σε αυτούς γιατί αυτοί είναι οι "νομιμοποιημένοι" αντιμνημονιακοί. Το ΚΚΕ είναι σταλινικό και βασικά εργάζεται για το σύστημα και με την Χρυσή Αυγή κανείς δεν συζητά). Έχετε μια πρώτη πρόκληση μπροστά σας. Πως θα την αντμετωπίσετε;

Η Ελλάδα δεν εκβιάστηκε από τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ και πλήρωσε το ΟΧΙ με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θα διστάσει να πει ΟΧΙ στην μαφία και τους γραφειοκράτες της τρόϊκας;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr