Blogger Widgets

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ πάνω από την Κύπρο






Δείτε ακόμα:
Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα τύπου 2XF-16 πέταξαν στον εναέριο χώρο της Κύπρου και υποχρέωσαν το ισραηλινό αεροπλάνο σε αποχώρηση
Του Νίκου Στέλγια


Με επίσημο ανακοινωθέν τους, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Κύπρου έλαβε χώρα επεισόδιο ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και ενός αεροπλάνου του Ισραήλ. Ο τουρκικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και πολεμικά αεροπλάνα του τουρκικού στρατού απογειώθηκαν από την Ανατολία και αναχαίτισαν ένα ισραηλινό αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της Κύπρου.
Στο ανακοινωθέν του, ο τουρκικός στρατός επισημάνει ότι στις 14 Μαΐου, ένα αεροπλάνο του Ισραήλ, ο τύπος του οποίου δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής, εισήλθε και παρέμεινε στον λεγόμενο εναέριο χώρο της «ΤΔΒΚ» μεταξύ 11.05 και 12.49.


Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έθεσε υπό παρακολούθηση τις κινήσεις του ύποπτου αεροπλάνου και αμέσως τέθηκε σε συναγερμό η αεροπορική βάση «Ίντζιρλικ» στην νοτιοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού, δυο τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα τύπου 2XF-16 πέταξαν μεταξύ 12.43 και 14.28 στον εναέριο χώρο της Κύπρου και υποχρέωσαν σε αποχώρηση το ισραηλινό αεροπλάνο.
* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
http://www.kathimerini.com.cy