Blogger Widgets

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ




noiazomai.net

27η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! Η ημέρα μνήμης της εν ψυχρώ δολοφονίας του αγαθού, του αγίου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, στα 1831, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο!
Η δολοφονία του οργανώθηκε μεθοδικά και ενθαρρύνθηκε από την Αγγλία, επειδή ο Κυβερνήτης δεν αποδεχόταν τα μικρά και στενά σύνορα που θέλαν να μας επιβάλουν οι Άγγλοι, για να κάνουν το χατήρι των Τούρκων...
Η δολοφονία του όμως τελικά, έφερε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού δεν επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τα θνησιγενή σύνορα που σχεδίαζε το Λονδίνο.
Έφερε όμως και μια μεγάλη συμφορά, τη Βαυαροκρατία, τη Γερμανοκρατία δηλαδή του Όθωνα, που προσπάθησε να αφελληνίσει και να προτεσταντοποιήσει την Ελλάδα, κλείνοντας και 300 Ορθόδοξα Μοναστήρια, ανάμεσά τους και την Ι. Μ. Αγίας Μαρίνης Άνδρου... Ως και τον Κολοκοτρώνη τότε θέλησαν με την ψευτοδίκη να καταδικάσουν σε θάνατο!
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, είχε μητέρα που καταγόταν από την Κύπρο, απ΄ όπου καταγόταν και ο Άγιος Σπυρίδωνας, του οποίου το άγιο και θαυματουργό λείψανο βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου γεννήθηκε ο Καποδίστριας...
Ο άγιος Κυβερνήτης, δεν καταδέχτηκε ποτέ να πληρωθεί από το κράτος για τις υπηρεσίες του και αντιθέτως, ξόδεψε ολόκληρη την περιουσία του, πληρώνοντας από την τσέπη του για τις ατέλειωτες οικονομικές ανάγκες της χώρας στα πρώτα της βήματα!
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, έδωσε την καρδιά του, το νου του, την φροντίδα του, τη στοργή του, την περιουσία του και τελικά και την ίδια τη ζωή του για την Ελλάδα!
Η ημέρα της δολοφονίας τους, η 27η Σεπτεμβρίου, ας γίνει η ημέρα της Μεγάλης Επανάστασης! Η ημέρα που θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα μας πίσω! Τιμή και τρόπαιο, δώρο και χρέος στον αγαθό μας Κυβερνήτη.