Blogger Widgets

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αρχηγός ρωσικού ΓΕΝ: «Το Αιγαίο και η Συρία ενιαίος χώρος δράσης για το ρωσικό Ναυτικό"!

Για το ρωσικό Ναυτικό το Αιγαίο φαίνεται ότι αποτελεί κρίσιμο γεωγραφικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις στην Συρία και κατ'αυτό τον τρόπο περιέγραψε την σημασία των επιχειρήσεων στην Α.Μεσόγειο ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, τινίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την ναυτική βάση στο λιμάνι της Tartus "ότι και να γίνει".
Όπως δήλωσε ο ναύαρχος "Η βάση στην Συρία θα είναι πολύτιμη για το ρωσικό Ναυτικό, καθότι τα ρωσικά πλοία που επιχειρούν στον αραβική θάλασσα χρειάζονται μία βάση για την συντήρηση και τον ανεφοδιασμό τους".
Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο εκεί: Σύμφωνα με τον Ρώσο Α/ΓΕΝ "Η Μεσόγειος αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα ασφαλειας της Ρωσίας. Ειδικά η Ανατολική Μεσόγειος αποτελούσε ανέκαθεν την στρατηγική περιοχή δράσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Ο ρωσικός Στόλος θεωρεί πεδίο επιχειρησιακής δράσης όλη την περοχή από το Αιγαίο μέχρι το Γιβραλτάρ".
Όσο για το αν θα προχωρήσουν σε απόβαση, ανέφερε ότι "Επί του παρόντος θα πραγματοποιήσουμε ασκήσεις στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την περιοχή της Κύπρου και της Κρήτης, αλλά δεν θα εισέλθουμε στο λιμάνι της Tartus άμεσα γιατί κάτι τέτοιοι δεν κρίνεται σκόπιμο. Αν όμως χρειαστεί θα το κάνουμε μέσα σε λίγες ώρες".

Από τα λόγια του Ρώσου Α/ΓΕΝ συνάγεται ότι Από το Αιγαίο μέχρι τις ακτές της Συρίας είναι "ενιοποιημένος" σε ότι αφορά την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ο χώρος, άρα θέλοντας και μη η Ελλάδα έχει εμπλακεί στην περιπέτεια της Συρίας. ϊσως εκεί εδράζεται και η ανησυχία των ΗΠΑ για τυχόν αίτημα λιμενικών διευκολύνσεων που μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα.


Από εκεί και πέρα ο ρωσικό στολίσκος του Στόλου του Βόρειου Ατλαντικού βρίσκεται αυτή την στιγμή νότια των Βαλεαρίδων, ενώ ο στολίσκος της Μαύρης Θάλασσας κινείται μεταξύ Κύπρου και συριακών ακτών.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr