Blogger Widgets

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στην Κύπρο ο ρωσικός στόλος

Τον ναύσταθμο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη θυμίζει από το πρωί το λιμάνι της Λεμεσού καθώς έχουν καταπλεύσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar σε μία εντυπωσιακή και άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης της Ρωσίας και στην Κύπρο.Τα σκάφη του ρωσικού στολίσκου, αντί να πλεύσουν κατ'ευθείαν προς την Συρία, προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη σημαίας στην Κύπρο, στέλνονtας ένα μήνυμα στήριξης στον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ο οποίος πlηρώνει την στρατηγική απαξίωση της Mητρόπολης σε όλα τα επίπεδα: Αμυντικό και οικονομικό.
Στο δεύτερο επίπεδο η Ρωσία στήριξε με το πρώτο δάνειο και θα στηρίξει και με νέο δάνειο απ'ότι φαίνεται, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κύπρου, Δ.Χριστόφιας.
Στο αμυντικό πεδίο και μόνο ότι για πρώτη φορά κατέπλευσε όλη αυτή η δύναμη με εκατοντάδες πεζοναύτες και μεγάλο αριθμό οχημάτων φορτωμένα στα αμάπρια των αρματαγωγών, λέει πολλά.

Καθ'όλη την διάρκεια της πλεύσης τους προς την Κύπρο, ο ωσικός στολίσκος παρακολουθείτο από ένα τουρκικό σκάφος, τουλάχιστον μέχρι τα δυατικά των ακτών της Μεγαλονήσου..

Υπενθυμίζεται πως τα σκάφη του πρώτου ρωσικού Στόλου ακολουθούν και τα πλοία του ρωσικού Στόλου της βόρειας θάλασσας, αποτελούμενος από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk στις 10 Ιουλίου.

Λίγο δυτικότερα, στο λιμάνι της Ρόδου, ναυλοχεί το αμερικανικό battle carrier group τουαμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» (CVN 69),μαζί με τα σκάφη USS Winston S. Churchill (DDG 81), USS Jason Dunham (DDG 109), USS Hue City (CG 66) και USS Farragut (DDG 99), όλα του 6ου αμερικανικού Στόλου.Μια δύναμη που αρκεί από μόνη της να ξεκινήσει (και να τελειώσει...) ένα πόλεμο...

Τμήμα ειδήσεων defencener.gr