Blogger Widgets

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Γέρων Παΐσιος: "Εύχομαι ο Θεός να αναστήσει Μακκαβαίους"


Μακκαβαίοι ονομάζονται·

α΄) Η ιουδαϊκή οικογένεια του ιερέως Ματταθίου και των πέντε υιών του που αγωνίστηκε εναντίον των κατακτητών και καταπιεστών της ιουδαϊκής θρησκείας κατά την ελληνιστική περίοδο και η οποία ανέλαβε ηγετικό ρόλο στον αγώνα των Ιουδαίων κατά των κατακτητών. Μακκαβά στα εβραϊκά σημαίνει το σφυρί και κατ’ επέκταση το σφυροκοπώ. Μακκαβαίοι λοιπόν ονομάσθηκαν γιατί σφυροκόπησαν τον ασεβή κατακτητή.
β΄) Οι μάρτυρες που μαρτύρησαν την περίοδο εκείνη και οι οποίοι περιλαμβάνονται και στο χριστιανικό εορτολόγιο
γ΄) Έχουμε επίσης τα τέσσερα βιβλία των Μακκαβαίων, που περιγράφουν την εξέγερση των Ιουδαίων (Α΄ Β΄ Γ΄ Μακκαβαίων)  όπως και το μαρτύριο των μαρτύρων (Δ΄ Μακκαβαίων).

Γέρων Παΐσιος: "Κάνετε προσευχή
να βγουν νέοι Μακκαβαίοι"
Τους αγίους Μακκαβαίους η Εκκλησία μας τιμά την 1η Αυγούστου. 

Ο Γέρων Παϊσιος έλεγε αναφερόμενος σε Εθνικά θέματα της πατρίδος πολιτικά και όχι μόνο : "Εύχομαι ο Θεός να αναστήσει Μακκαβαίους". Έβλεπε την ανάγκη ή ακόμα και τη λειψανδρία του σύγχρονου Έθνους μας σε "Μακκαβαίους", δηλαδή τους σύγχρονους υπερασπιστές της πατρίδος οι οποίοι ανιδιοτελώς θα έδιναν τα πάντα για αυτό τον τόπο και το λαό του. Αυτό το σύγχρονο αδιέξοδο είδε και ο Γέρων Πορφύριος, ο οποίος όμως γνώριζε και τη λύση και το τρόπο για να το καταφέρουμε αυτό. Και όλα αυτά λόγω της αγιασμένης ζωής του και της παρρησίας στο στο Θεό. Γέρων Παϊσιος και Γέρων Πορφύριος συντονισμένοι και οι δύο σε ένα ύψιστο σκοπό. Την ενότητα. Αυτή που δίδαξαν με υπέροχο τρόπο και οι Μακκαβαίοι. Αυτό που λείπει στις ημέρες μας από ατομικό, συλλογικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 
Όχι την τάξη της παγκοσμιοποίησης αλλά την "αταξία" του Θεού 

Παρακάτω παραθέτουμε μια αποκαλυπτική-προφητική συνέντευξη του π.Γεωργίου Αλευρά ιερομονάχου εκ του Ιερού Κελλίου Ζωοδόχου Πηγής Καυσοκαλυβίων, την 15 Ιουνίου του 2009 στο Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και την εκπομπή "Το πρωϊ εισάκουσον", για τα 12 τελευταία έτη του Γέροντος Πορφυρίου, για αυτά που ο άγιος γέροντας είχε ετοιμάσει ή και σχεδίαζε με τη χάρη του Θεού να γίνουν μετά την κοίμηση του, τις παρακαταθήκες  του και επίσης για την σύγχρονη κρίση και για το τι λείπει στις ημέρες μας, το τάμα του Έθνους και το μοναστήρι του Γέροντα στο Μήλεσι.





H Παναγία η Πατριώτισσα.  "Ινα ώσιν εν"
Εικόνα που φιλοτεχνήθηκε πάνω στην παρακαταθήκη του
 Γέροντα Πορφυρίου για την ενότητα των ανθρώπων . Η ευχή
του γέροντα που πήγαζε από την αρχιερατική
προσευχή του Ιησού για την ένωση όλων των
ανθρώπων με τον Χριστό. Αυτό δηλαδή που λείπει
στις ημέρες μας και είναι η πρωταρχική αιτία
της σύγχρονης παγκόσμιας κρίσης.
Το πρώτο αντίγραφο της εικόνας όπως παραδόθηκε στον
Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παραλαμβάνει
το αντίγραφο της εικόνας

Το ρωσικό αντίγραφο της εικόνας το οποίο φιλοτεχνήθηκε
ως αντίδωρο φιλίας των Ελλήνων προς το Ρωσικό λαό