Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Σ.Αραβία εκκενώνει τον Λίβανο

Μαύρα σύνεφα συγκεντρώνονται πάνω από την Μ.Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία έδωσε εντολή στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μέσω κατεπείγοντος μηνύματος που έστειλε στα κινητά τηλέφωνα.
"Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο καλεί τους Σαουδάραβες υπηκόους να φύγουν αμέσως από το Λίβανο", αναφέρεται στο μήνυμα, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην έκδοση αυτής της ταξιδιωτικής οδηγίας, αλλά είναι σαφές ότι αναμένουν αντίποινα σε βάρος Σαουδαράβων σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν ή της Συρίας από δυτικούς. Άρα πιθανότατα κάτι τέτοιο επίκειται.
Νωρίτερα, μια σιιτική φυλή του Λιβάνου είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της Τουρκίας, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκονται στο Λίβανο με το σκεπτικό ότι οι κυβερνήσεις των χωρών τους στηρίζουν την εξέγερση στη γειτονική Συρία. Η φυλή Μεκντάντ ανακοίνωσε ότι έχει απαγάγει Σύρους αντάρτες σε αντίποινα για την απαγωγή ενός μέλους της από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στη Δαμασκό.
Ο Χάτεμ αλ-Μεκντάντ, αδελφός του απαχθέντος Λιβανέζου στη Συρία, επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαντίντ ότι μεταξύ των ομήρων που κρατά η φυλή στο Λίβανο είναι και ένας Σαουδάραβας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr