Blogger Widgets

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το PKK ελέγχει το "παιχνίδι" στη ν.α Τουρκία.Τι δείχνει η απαγωγή του Τούρκου βουλευτή

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η απαγωγή του τούρκου βουλευτή είναι ένα πρωτοφανές γεγονός που σοκάρει την Τουρκία. Τον τελευταίο μήνα το PKK δείχνει πως ελέγχει απόλυτα τη Νοτιανατολική Τουρκία. Η επίθεση σε φυλάκιο στην περιοχή Tσουκούρτζα με 8 στρατιώτες νεκρούς και 15 τραυματίες πριν από 3 εβδομάδες ήταν μια επίθεση που είχε δείξει την αυξανόμενη δύναμη της Κουρδικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η επίθεση του PKK στην πόλη Σεμντίνλι όπου επι 20 ημέρες οι τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν την επίθεση. Ακολούθησε η επίθεση της Κουρδικής οργάνωσης με δυο νάρκες στη ναυτική βάση της Φώκαιας στην δυτική Τουρκία με 2 νεκρούς στρατιώτες και 11 τραυματίες.

Και τώρα η απαγωγή του βουλευτή όπου από το PKK από το 1984 δεν είχε πραγματοποιήσει ποτέ παρόμοιο γεγονός σε βουλευτή. Το PKK ίσως προσπαθεί να δείξει τη δύναμη του καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της 15ης Αυγούστου όπου το 1985 είχε ξεκινήσει την πρώτη επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων. Παράλληλα ίσως ζητεί την επαναδιαπραγμάτευση για την απελευθέρωση του Οτζαλάν. Το σίγουρο πάντως είναι πως το PKK ελέγχει το παιχνίδι στη Νοτιοανατολική Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει ανήμπορη για να αντιμετωπίσει αυτή τη δράση.

onalert.gr