Blogger Widgets

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Συνοπτικά για το ιστολόγιο

Με τη συμπλήρωση 20 μηνών περίπου από την δημιουργία της ιστοσελίδας για τον Iωάννη Καποδίστρια, δημιουργήσαμε ένα αρχείο PDF 61 σελίδων με κάποια από τα σημαντικά άρθρα που έχουμε αναρτήσει στο ιστολόγιο, είτε δικά μας, είτε ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν τον προβληματισμό τους μαζί μας. Τα άρθρα δεν διεκδικούν βραβεία σύνταξης, ετυμολογίας και και ορθογραφίας, εμπεριέχουν όμως τον προβληματισμό για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, και κυρίως για τα αίτια της πνευματικής κρίσης που διέρχεται ο σύγχρονος κόσμος και θα προχωρήσει βαθύτερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το γενικευμένο κακό σε όλα τα επίπεδα, μόνο δια της Θείας Πρόνοιας μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά για να ενεργήσει θα πρέπει να φανούν οι διαθέσεις όλων και ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες στιγμές του γένους.
 Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε με ευλογία για να υπηρετήσει κατά το μέτρο του δυνατού, δύο παρακαταθήκες των σύγχρονων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου για την ενότητα που επιτακτικά ζητούσε ο Γέρων Πορφύριος και την προβολή ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη για τους Έλληνες που ζητούσε ο Γέρων Παϊσιος. 
Ένα ιστολόγιο μπορεί μόνο να συνεγείρει. Τα υπόλοιπα επαφίονται στις διαθέσεις όλων μας και στη θέληση μας να πολεμήσουμε ότι μας οδήγησε στην σημερινή κρίση.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου Κωστούλας Βασίλειος