Blogger Widgets

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η διαμάχη στη Συρία αποκτά διεθνή χαρακτήρα


Η διαμάχη στη Συρία αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Σχετική άποψη εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φάμπιους.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεν είναι πια μία απλή τοπική κρίση – είναι μία περιφερειακή διαμάχη, η οποία μπορεί να έχει διεθνή αντίκτυπο», - είπε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Φάμπιους, «είναι αναγκαίο να αποφευχθεί το σενάριο των γεγονότων στη Συρία, κατά τα οποία η κρίση να εξαπλωθεί στο γειτονικό Λίβανο, γεγονός το οποίο το θέλει δίχως αμφιβολία το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ».

Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Γαλλίας για ακόμη μια φορά επισήμανε, πως σύμφωνα με τη γνώμη του Παρισιού, η επίλυση του προβλήματος της Συρίας δεν είναι δυνατή χωρίς την παραίτηση του Άσαντ.


Στην Τουρκία αυξάνεται η ένταση εξαιτίας των Σύρων προσφύγων
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην επαρχία Χατάι στη Νοτιοανατολική Τουρκία αυξάνεται η ένταση μεταξύ των Σύρων προσφύγων και των κατοίκων της περιοχής.
Τις τελευταίες μέρες στην επαρχία αυτή πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 1500 άτομα. Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι δεν θέλουν να βλέπουν τους Σύρους στην περιοχή τους και κάλεσαν τις Αρχές να τους απελάσουν πίσω στη χώρα τους.

Στη Νοτιοανατολική Τουρκία σε προσφυγικούς καταυλισμούς βρίσκονται περίπου 90 χιλ. Σύροι.