Blogger Widgets

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Μυρίζει μπαρούτι" στη Μ.Ανατολή: 30 κράτη σε άσκηση κατά του Ιράν στον Κόλπο!

Ενώ η ισραηλινή Αεροπορία και το πυροβολικό βομβάρδιζαν την Γάζα σε αντίποινα των επιθέσεων με ρουκέτες από την Γάζα προς την περιοχή Eshkol η οποία βρίσκεται νότιο-ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας και η οποία διήρκησε 55 λεπτά, η ισραηλινή διοίκηση αεράμυνας τοποθετούσε συστοιχίες Patriot PAC-3 στην περιοχή της Χάιφας.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι πολύ συντομότερα απ'όσο υπολογίζουν μπορεί η κατάσταση να εξελιχθεί σε "θερμή" κρίση με το Ιράν και καθώς δεν μπορούν να υπολογίζουν στο αντιπυραυλικό σύστημα Arrow-3, του οποίο η επιχειρησιακή ένταξη αναβλήθηκε, επιστρέφουν στις δοκιμασμένες λύσεις των Patriot.

Σε μία ταυτόχρονη εξέλιξη οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έκαναν "προχωρημένες" ασκήσεις στην περιοχή του Κόλπου όταν το βρετανικό καταδρομικό κατευθυνομένων Α/Α βλημάτων Type 45, HMS Diamond, δέχθηκε "επίθεση" προσομοίωσης ιρανικών μαχητικών από δύο αμερικανικά F-15Ε τα οποία εξόρμησαν από αεροδρόμιο των ΗΑΕ στο πλαίσιο της άσκηση IMCMEX12 (International Mine Countermeasures Exercise 2012).

Σε αυτήν συμμετέχουν 30 χώρες, όσες υπολογίζουν οι Αμερικανοί ήτι θα συνδράμουν στην επίθεση κατά του Ιράν.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί θεωρούν ότι η Hamas και η Jihad Islami, εκτελούν εντολές του Ιράν, το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δείχνει να σα προσπαθεί να εκβιάσει επίθεση πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο το μπαράζ ρουκετών σήμερα κατά του Ισραήλ, που ήταν βέβαιο ότι θα απαντούσε με τον τρόπο που απάντησε.

Το Σάββατο, ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο προερχόμενο από την Γάζα έκανε βόλτες επί μισή ώρα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ πριν γίνει αντιληπτό από την ισραηλινή αεράμυνα και καταρριφθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική...











Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr