Blogger Widgets

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά

Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη έφτασαν στην Κέρκυρας το Μεγάλο Ρωσικό Αποβατικό πλοίο «Νοβοτσερκάσκ» και το ιστορικό ιστιοφόρο «Άγιος Πέτρος», τα οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι κάτοικοι του νησιού το Σαββατοκύριακο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθησε παρέλαση στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια και στο μνημείο του Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ και το απόγευμα διεξήχθη μουσική εκδήλωση στην Πλακάδα του Αγίου.

Το Δήμο Κέρκυρας στις καταθέσεις στεφάνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Ιωάννης – Ανδρέας Ρίγγας, ο οποίος στις ομιλίες του εξήρε το παράδειγμα του Ιωάννη Καποδίστρια ως πολιτικού ανδρός και αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Θεόδωρου Ουσακώφ για την ελευθερία της Κέρκυρας.



Σήμερα τελέστηκε μνημόσυνο στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια και ακολούθησε επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η διαχρονική αξία του μεγάλου Πολιτικού και Διπλωμάτη Ιωάννη Καποδίστρια» στο Συνεδριακό Κέντρο της Πλατυτέρας. Στη συνέχεια οι Ρώσοι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στην ημερίδα μετέβησαν στο Βίδο για την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο των Ρώσων και Ελλήνων Πεσόντων για την ελευθερία και την ορθόδοξη πίστη.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη και την Τετάρτη τα Ρωσικά πλοία θα βρίσκονται στην Κεφαλονιά, όπου προγραμματίζονται αντίστοιχες εκδηλώσεις ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί στη Ζάκυνθο.
proskynitis.blogspot.gr

kanali1.blogspot