Blogger Widgets

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η διπλή υπηκοότητα των Ελλήνων, αίτημα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών


Βασικό αίτημα της «Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών», που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα, είναι διεκδίκηση του δικαιώματος της διπλής υπηκοότητας για τους Έλληνες τρίτης γενιάς, απογόνους δηλαδή εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία, χωρίς να εκτελέσουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Αυτό δήλωσε στη εφημερίδα «Hurriyet Daily News», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νικόλαος Ουζούνογλου. Η ομοσπονδία ζητά επίσης οικονομική στήριξη για τα δικαστικά έξοδα εκείνων που διεκδικούν ακίνητα τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, καθώς και για μαθήματα τουρκικής και ίδρυση εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων για επιστήμονες που επιστρέφουν.



Τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη διαβιβαστεί στην 'Αγκυρα, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ προσθέτει ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέστησε στην ομοσπονδία να βρίσκεται σε επαφή με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και τον προκάτοχό του, πρέσβη, Χασάν Γκιοούς.
http://www.express.gr/