Blogger Widgets

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία πρώτο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που παραδέχεται εμμέσως, αλλά σαφώς, ότι δεν ελέγχει το σύνολο της επικράτειάς του.

 Ομολογία ήττας: "Μόνο από αέρος θα μετακινείται ο στρατός μας στη ΝΑ Τουρκία"!
Με μία απόφαση η οποία είναι η ουσιαστική απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος πλέον δεν ελέγχει την περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λόγω των απελευθερωτικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε διαταγή με την οποία διατάσσεις να πάψουν οι χερσαίες μετακινήσεις του τουρκικού Στρατού!


Πρόκειται για παραδοχή της αδυναμίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να εξασφαλίσουν ακόμα και την απλή διακίνηση του προσωπικού του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής. , Σύμφωνα με την διαταξή εφεξής όλες οι μεταφορές του προσωπικού στις νοτιοανατολικές επαρχίες θα γίνονται μόνο με αεροπορικά μέσα!

Δηλαδή ομολογείται εμμέσως ότι δεν μπορούν οι ένοπλες δυνάμεις να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού τους και το ερώτημα είναι πως πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να προστατεύσουν αυτούς τους πολίτες που ακόμα δηλώνουν "Τούρκοι" στην περιοχή, αν δεν μπορούν να προστατέψουν τους στρατιώτες τους.



Τέτοιου είδους τακτικές, δηλαδή περιχαρακωμένα φυλάκια και μετακινήσεις στρατευμάτων μόνο με εναέρια μέσα έχουν καταλήξει σε στρατηγικές ήττες όταν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ανταρτικές δυνάμεις.

Εφαρμόστηκε από τους Αμερικανούς στο Βιετνάμ πρώτη φορά, εν συνεχεία από τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν και σήμερα στο Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ.

Αποτέλεσμα: Οι αντάρτες κερδίζουν την μάχη στο έδαφος περισφίγγουν τα φυλάκια, κυριαρχούν μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού και με διαρκή ανταρτοπόλεμο εξασθενούν τον αντίπαλο και στο τέλος τον νικούν ή κάνουν το κόστος συνέχισης της εμπλοκής του δυσβάστακτο με αποτέλεσμα να υφίσταται συνεχείς επικοινωνιακές ήττες.


Με την απόφαση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το σύνολο του προσωπικού θα πηγαίνει ή θα αποχωρεί από τα στρατόπεδα όπου υπηρετεί με εναέρια μέσα, με αεροσκάφη ή ελικόπτερα. Μάλιστα ζητήθηκε η επίσπευση της παράδοσης από την Boeing των ελικοπτέρων CH-47E προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα αερομεταφοράς του τουρκικού Στρατού και να διευκολυνθούν οι ασφαλείς μετακινήσεις του τουρκικού Στρατού μέσα στο ίδιο του το κράτος!

Είναι το πρώτο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που παραδέχεται εμμέσως, αλλά σαφώς, ότι δεν ελέγχει το σύνολο της επικράτειάς του.


Μέχρι στιγμής οι μετακινήσεις γίνονταν με τρόπο που έδειχνε ότι το κουρδικό έδαφος που έχει καταλάβει η Τουρκία στην ΝΑ της επικράτεια ήταν εχθρικό έδαφος. Κάθε φορά που Τούρκοι στρατιώτες επέστρεφαν στις μονάδες τους το αρχικό όχημα διέθετε ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρεμβολής και επικοινωνιών GSM, με συνοδεία Στρατοχωροφυλακής που ήλεγχε και ασφάλιζε την διαδρομή που περνούσε η στρατιωτική πομπή.

Δηλαδή όπως γίνεται από το ΝΑΤΟ στο Αφγανισταν ή όπως γινόταν στο Ιράκ από τους Αμερικανούς. Συνήθως οι, μάλιστα, οι τουρκικές φάλαγγες προστατευόντουσαν από επιθετικά ή εξοπλισμένα ελικόπτερα.


Ακόμα και αυτό, όμως, αποδείχθηκε ανασφαλές και αποφασίστηκε η μεταφορά του τουρκικού Στρατούμέσα στο τουρκικό έδαφος μόνο με ελικόπτερα.

Και το ερώτημα είναι, αν δεν μπορούν να επικρατήσουν μέσα στο έδαφός τους πώς είναι δυνατόν να φιλοδοξουν ότι θα καταφέρουν να εισβάλλουν καιι να κυριαρχήσουν στην Βόρεια Συρία που ο αραβικός και κουρδικός πληθυσμός διάκειται εχθρικά προς την Τουρκία...

Αλλά έτσι όπως πηγαίνουν οι επιχειρήσεις και με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται κάθε μέρα προβλέπουμε με την επόμενη διαταγή να απαγορεύονται και τα ελικόπτερα και να τους πετάνε με αλεξίπτωτο!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr