Blogger Widgets

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία πάλι βομβαρδίζει την Συρία - Λέει ότι "κτυπήθηκε το έδαφός της"

Ένταση και πάλι στα τουρκοσυριακά σύνορα, καθώς ένα νέο βλήμα, το δεύτερη μέσα σε τρείς ημέρες προερχόμενο από την Συρία έπληξε το τουρκικό έδαφος, λένε οι Τούρκοι, αυτή την φορά στα νότια της επαρχίας Hattay στο χωριό Yayladagi 300 χλμ. μακριά από την περιοχή του προηγούμενου συμβάντος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές αλλά η τουρκική πλευρά προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια με βολές πυροβολικού από πυροβόλα M52T και Firtina των 155 χλστ..

Το νέο περιστατικό έρχεται να ρίξει λάδι στην φωτιά στις ήδη βεβαρημένες σχέσεις Τουρκίας Συρίας με την τουρκική εθνοσυνέλευση να ψηφίζει την έγκριση στρατιωτικές επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της χώρας να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δαμασκό
λέγοντας ότι το να δοκιμάσει κανείς την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας του θα είναι «ένα μοιραίο λάθος».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι αν υπάρξει τουρκική εισβολή θα εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο, μια απειλή που φαίνεται έχει "φρενάρει" τις τουρκικές δυνάμεις.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο πόλεμος στην Συρία διαρκεί 19 μήνες μόλις πρόσφατα είχαμε δύο σοβαρά περιστατικά με θύματα στο έδαφος της Τουρκίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr