Blogger Widgets

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Γέρων Ιωακείμ Αγιορείτης "Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" (4η κατά σειρά ομιλία)


Δημοσιεύουμε την 4η κατά σειρά ομιλία του Γέροντα Ιωακείμ, Δικαίου της Ιεράς Σκήτης Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους, σε συνέχεια των προηγούμενων ομιλιών με σκοπό την ψυχική ωφέλεια των ακροατών και ενδυνάμωση ειδικά τις δύσκολες ημέρες που διανύει η πατρίδα μας.
Οφείλουμε κάθε φορά να ευχαριστούμε  την αδελφότητα της Ιεράς Σκήτης Πρ. Ηλία και ιδιαίτερα τον γέροντα Ιωακείμ για την ευλογία να δημοσιεύσουμε τις πάνω από 200 ομιλίες του, που καλύπτουν όλο το φάσμα της χριστιανικής πίστης, τους βίους των Αγίων, ευαγγελικές περικοπές, και κηρύγματα πάνω σε ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία. Ο πνευματικός πλούτος των ομιλιών που θα δημοσιεύεται σιγά σιγά, θα είναι ευχής έργον να αφυπνίσει τους Έλληνες και να τοποθετήσει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κρατηθεί το Γένος μας κοντά στον Χριστό, στις παραδόσεις μας και να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη πνευματική αναγέννηση της ρωμιοσύνης.


Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Γέροντα στην συνομιλία του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ  Τόμας Νάιλς για το τι σχεδιάζουν οι μεγάλοι για την Ελλάδα και Τουρκία