Blogger Widgets

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

H Παναγία "ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ" η Πατριώτισσα στην Καρδίτσα (Βίντεο+Φωτο)






Σε κλίμα ευλάβειας και συγκίνησης υποδέχθηκε την Κυριακή 11-11-2012 λαός και κλήρος της Καρδίτσας την Ελληνο-Ρωσική μεγαλοπρεπή εικόνα της Παναγίας «Ίνα Ώσιν Εν» της Πατριωτίσσης.


Η εικόνα η οποία βρισκόταν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της πόλης των Τρικάλων για ένα περίπου χρόνο, ξεκίνησε σήμερα το πρωΐ με στρατιωτική συνοδεία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, με προορισμό την Καρδίτσα και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η εικόνα κατέφθασε και αφού αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας Καρδίτσας αλλά και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου, εισήλθε στον Ιερό Ναό όπου την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου.


Στην συνέχεια ακούστηκε από τον χορό των ψαλτών το τροπάριον της «Παγκοσμίου Δόξης», του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, που είναι και το τροπάριον της εικόνος.

Ο Αρχιμανδρίτης π.Γεώργιος Αλευράς ο Καυσοκαλυβίτης, Πρόεδρος της Ελαίας ΑΜΚΕ, η οποία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της έκδοσης όλων των επιστολών του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο που αγκάλιασε εξ αρχής αυτή την προσπάθεια, ευλογώντας την το 2006 στον ίδιο Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και στο παρεκκλήσιον του Αγίου Νέστωρα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Επίσης π.Γεώργιος, τόνισε τη σημασία της διατήρησης της Ελληνορωσικής φιλίας μέσα από τους διαχρονικούς ιστορικούς δεσμούς της Ορθοδοξίας και της ιστορίας των δύο λαών.

Επίσης ανέφερε ότι η εικόνα είναι ένα δώρο της Ελλάδας προς τον ευσεβή λαό της Ρωσίας αλλά και προς τη Ρωσική εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία, όπου και θα αποδοθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Κύριλλος χαιρέτισε την προσπάθεια και η τελετή υποδοχής έκλεισε με πλήθος κόσμου να συρρέει ευλαβικά για να προσκυνήσει την εικόνα.