Blogger Widgets

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

Γράφει ο Στέφανος Πολυγένης
Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Νέστωρα Τρικάλων

Αυτή η φράση-πράξη βγήκε από την ψυχή του Ελληναρά ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο λόγος ένας. Οι ραγιάδες κιότευαν και η λευτεριά χανόταν! Για αυτό το λόγο ...
σηκώθηκε σπαθί για να προστατευτεί η Επανάσταση από τους προσκυνημένους ραγιάδες.

Σπαθί σήκωσε κι ο Άγιος Νέστωρας. Ο λόγος; Οι ανήθικοι δήμιοι-μονομάχοι των Ρωμαίων, έσφαζαν σαν κοτόπουλα τους Χριστιανούς στις αρένες προς τέρψη του ανήθικου κοινού.

Σπαθί σήκωσε κι ο Μέγας Κωνσταντίνος όταν είδε το όραμα την 27η Οκτωβρίου του 312μ.Χ ημέρα μνήμης του Αγίου Νέστωρα. Ο λόγος; Η πτώση της ανήθικης Ρώμης.

Ράπισμα από το άγιο χέρι του Αγίου Νικολάου στον Άρειο. Ο λόγος; Η βλασφημία. Ο Άρειος γνωρίζει φρικτό θάνατο μετά από πύρινη και δίκαιη προσευχή του Αγίου Σπυρίδωνα.
Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα παραδείγματα της Ιστορίας και της Ορθοδοξίας από το πλήθος που υπάρχουν, προφανώς για να λειτουργούν για εμάς ως γνώμονες, γιατί παρουσιάζουν καταστάσεις οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με την φύση του πνεύματος, το θέλημα του Θεού και κατ' επέκταση τα ήθη και έθιμα του Έθνους και της πίστης μας.

Ξεκινήσαμε με πίστη με το Σύλλογο του Αγίου Νέστωρα, έναν αγώνα για κάθαρση, για να χτυπηθεί η ανηθικότητα σε όλα τα επίπεδα. Δεν φοβόμαστε για το εγχείρημα, γιατί φοβούμαστε μόνο την κρίση του Θεού απέναντι στη δειλία των ανθρώπων.

Δυστυχώς κάποιοι αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, προφανώς γιατί με ελαφρότητα βλέπουν και το θέμα της ηθικής. Ακούσαμε κι από “έξυπνα” πουλιά τις τελευταίες ημέρες, διδακτικά, ότι τους αμαρτωλούς πρέπει να τους σκεπάζουμε, να έχουμε διάκριση και ότι το μάτι το δικό μας είναι πονηρό και ότι ουσιαστικά κακό δεν υπάρχει.

Να θυμίσω στα “έξυπνα” πουλιά που πολλές φορές πιάνονται από τη μύτη, τι λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας για το θέμα της ηθικής και σε ποιούς δεν θα πρέπει να υποτάσσονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Οι πατέρες λοιπόν λένε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα υποτάσσονται και υπακούουν τους ανήθικους και τους αιρετικούς. Αιρετικός και ηθικός υπάρχει, η ιστορία δίνει τέτοια παραδείγματα όπως με την αίρεση των “καθαρών” που αν και ηθικοί, ακόμα και ασκητικοί, έχασαν τελείως την ουσία. Ανήθικος όμως σημαίνει και βλάσφημος, και αιρετικός και ότι λογής αμαρτία βάζει ο νους του ανθρώπου και του διαβόλου. Εξ ού και η φράση του λαού “Αυτός κάνει φροντιστήριο στο διάβολο”.

Από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας οι πραγματικοί Έλληνες διαλέχτηκαν από τον Ύψιστο να πολεμούν σωματικά και πρωτίστως πνευματικά το κακό κάθε εποχής που στηρίζεται στην ανηθικότητα. Που αλλού αγαπητοί μου θα μπορούσε να στηρίζεται το οικοδόμημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και σας προτρέπω να το διαπιστώσετε. Στην ανηθικότητα. Κι αυτό φαίνεται σε όλες τις κοινωνίες που καταρρέουν ακόμα και στα Έθνη.

Μήπως θα πολεμήσει για Χριστό ή Πατρίδα ο ανήθικος, ο κίναιδος, ο παιδόφιλος, ο ομοφυλόφιλος, ο παιδεραστής και κάθε λογής ανώμαλος; Πείτε μου πως;

Σας κοιτάζω με τη δύναμη που πηγάζει από το αίμα των προγόνων μας και με πόνο για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

ΟΧΙ ανοχή στους ανήθικους που τραυματίζουν, και συνεχίζουν να το κάνουν, χιλιάδες αθώες ψυχές, γιατί αν δεν κάνουμε πράξη τον αγώνα μας, εκείνοι θα συνεχίσουν να τραυματίζουν ανθρώπινες ψυχές.

Προτρέπω όσους γνωρίζουν καταστάσεις ή είναι παθόντες να μη φοβηθούν. Ο Λεωνίδας είχε τριακόσιους και η ανήθικη αυτοκρατορία των Περσών είχε 1,5 εκατομμύριο. Αν και πέθαναν οι λίγοι, η ιστορία τους διδάσκεται σε όλο τον πλανήτη, γιατί νίκησαν για εμάς, για να μας δείξουν τον τρόπο και τον δρόμο.

Τέλος, σας γνωστοποιώ ότι ο Σύλλογος του Αγίου Νέστωρα ανοίγει γραμμή επικοινωνίας στο τηλ. 6975 920 768 (What's Up) για καταγγελίες που αφορούν κρούσματα ανηθικότητας, αναλαμβάνοντας πλήρως και τα Δικηγορικά έξοδα αν χρειαστεί, παρέχοντας επίσης υποστήριξη από πνευματικό της εκκλησίας και ψυχολόγο.

'Ηδη τις πρώτες ημέρες η προσπάθεια αποδίδει καρπούς καθώς γινόμαστε δέκτες ανθρώπων που τραυματίστηκαν σε βάθος ετών από ανήθικες συμπεριφορές κυρίως ρασοφόρων και θα προχωρήσουμε αποφασισμένοι στα επόμενα βήματα για την κάθαρση όχι μόνο στην μικρή Μητρόπολη Τρίκκης, αλλά αλυσιδωτά όπου υπάρχουν φαινόμενα σήψης.

Για να προλάβω κάποιους που μπορεί να λογιστούν ότι τα βάζουμε με τους ιερείς και την εκκλησία. Ίσα ίσα, σκοπός μας είναι να υπερασπιστούμε έως τέλους τους άξιους κληρικούς και την Εκκλησία του Χριστού, όπως ιδρύθηκε από τον Ίδιο και παραδόθηκε από τους Αποστόλους. Δεν επιδιώκουμε αντιπάλους αλλά συμμάχους για να πολεμήσουμε το κακό της ανηθικότητας, άλλωστε η Ορθοδοξία μόνο ενώνει. Ο Γέρων Παΐσιος προσευχόταν στον Θεό να αναστήσει Μακκαβαίους. Το ίδιο ευχόμαστε και εμείς προτρέποντας και άλλους Συλλόγους ή φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Συλλόγου μας για το καλό όλων μας.