Blogger Widgets

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Σκάνδαλο επί σκανδάλω προστιθέμενον, θέλει αναδείξει τροπαιούχους τους εχθρούς της Πατρίδος μας»

Γράφει η Χριστίνα Ντούβαλη

 «Η Ελλάς αναγορεύεται του λοιπού, επικράτεια ανεξάρτητος και εφ’ οποίοις όροις και αν τη δίδεται το μέγα ευεργέτημα τούτο , επ΄αυτοίς τοις Έλλησι κείται κατά μέγα μέρος το καρπωθήναι αυτό , ευδοκιμότατα και λυσιτελέστατα». Ιωάννης Καποδίστριας (30/03/1830).

183 χρόνια μετά την ανακύρηξη της Ελλάδας ως ανεξάρτητο κράτος, ο πρώτος και τελευταίος Έλληνας Κυβερνήτης , μας δείχνει το δρόμο προς την πραγματική δημοκρατία και την ενότητα.
 

Ο Ιωάννης Καποδίστριας δεν ήθελε ένα κράτος «δεμένο» στην κηδεμονία των Μεγάλων Δυνάμεων και του σουλτάνου της οθωμανικής πύλης. (Πρωτόκολλο της Αγ.Πετρουπόλεως 04/04/1826).

Δεν ήθελε μια Ελλάδα υπό το καθεστώς μοναρχίας. Ο Έλληνας Ηγέτης διεκδικούσε τα συνταγματικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, όπως αυτά είχαν προκύψει από τις εθνοσυνελεύσεις , με όραμα μια χώρα αυτόνομη και με πλήρη ανεξαρτησία.

«Σκάνδαλο επί σκανδάλω προστιθέμενον, θέλει αναδείξει τροπαιούχους τους εχθρούς της Πατρίδος μας».

Τον Απρίλιο του 2010 η Ελλάδα μπαίνει στον Μηχανισμό Στήριξης και η τρόϊκα κάνει λόγο για κρατικό μηχανισμό βυθισμένο

στη διαφθορά και για κακό δημόσιο που έχει καταστρέψει τον ιδιωτικό τομέα. Η λύση στο πρόβλημα, από την κυβέρνηση, θα δοθεί με την επιβολή σκληρής λιτότητας , ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση της αγοράς.

Στα 3 χρόνια των Μνημονίων και της εποπτείας από τους τεχνοκράτες, καταλήξαμε λοιπόν ,στη συντριβή του εργασιακού κόστους ,στην κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων , στην άρση των κανόνων προστασίας της εργασίας, στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με φυσικό ακόλουθο την ανεργία. Οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη (κατά τους δανειστές και τους συγκυβερνώντες) είναι η συρρίκνωση του δημοσίου – μέσω της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων – ιδιωτικοποιήσεις –κατάργηση των επιδοτήσεων σε κοινωνικά αγαθά , μείωση μισθών , μείωση συντάξεων, αναδιαρθρώσεις και περικοπές στους χώρους της υγείας της παιδείας ,της δικαιοσύνης.

Κυρίως όμως , στην κατάλυση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και κατάργηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είμαστε σε καθεστώς εποπτείας και κατοχής , από δανειστές – τοκογλύφους –κεφαλαιοκράτες – τραπεζίτες – ευρωπαίους εταίρους .








183 χρόνια μετά την ανεξαρτησία μας ως κράτος και τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, οι εχθροί της Πατρίδας μας , εγχώριοι και μη , κάνουν πράξη αυτό που οραματίστηκαν, όταν σχεδίαζαν την δολοφονία του. Να «αλυσσοδέσουν» το γένος των Ελλήνων για άλλη μια φορά.

Μας «κουνούν το δάχτυλο» και μας βάζουν σε καθεστώς εποπτείας διότι σταθήκαμε ανάξιοι για «το μέγα ευεργέτημα τούτο». Την ανεξαρτησία μας ως κράτος και ως έθνος.

«Σήμερον δίδεται εις την Ελλάδα εις Βασιλεύς ,Βασιλεύς ξένος εις ενα λαόν εις τον οποίον θα ήρμοζε, ίσως εις Εθνικός Βασιλεύς. Η συνθήκη ήτις επιβάλλει εις την Ελλάδα Βασιλεία, δεν της δίδει συνταγματικόν πολίτευμα ούτε καν την ελπίδα προς τούτο. Πρέπει λοιπόν να καταπατηθεί η ελευθερία εν Ελλάδι, όπου όλαι αι αναμνήσεις στηρίζονται επί μαρτύρων της ελευθερίας, επί υπερασπιστών, οίτινες επροτίμησαν να αποθάνωσιν η να επιτρέψωσιν να υπανήρχετο η χώρα εις την ξένην δουλείαν;» (18 Μαϊου 1833 Γαλλική Βουλή Γάλλος Βουλευτής Salverte).

Ένα έθνος που γέννησε ήρωες , ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει ελευθερία, που πολέμησαν και πέθαναν για αυτήν, ένας λαός που οι αγώνες του για τη δημοκρατία μόνο με δάφνες στέφωνταν , κυβερνάται από πολιτικούς ανίκανους να συνεχίσουν το όραμα του μεγάλου Έλληνα Ηγέτη Ι.Καποδίστρια.

Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας παρέμειναν και παραμένουν , υποτελείς σε συμφέροντα δικά τους και ξένων.

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει». Ιων Δραγούμης .

Οι ραγιάδες δεν έχουν όραμα ούτε ιδανικά. Οι ραγιάδες έχουν χαμένη ταυτότητα και χαμένες αξίες.

Οι ραγιάδες δεν έχουν ηθική. Οι ραγιάδες δεν έχουν εθνική συνείδηση. Οι ραγιάδες δεν έχουν πίστη. Οι ραγιάδες δεν έχουν εαυτό.

Κυβερνήσεις ραγιάδων που «αναθρέφουν» λαούς ραγιάδων.

«εγώ ειμί ο Θυρωρός, ο ιστάμενος εις την θύραν και φυλάττων την Παρθένα Ελλάδα» Ιωάννης Καποδίστριας.

Μπορούν να ισχυριστούν κάτι ανάλογο ο Γεώργιος Α Παπανδρέου , ο Αντώνης Σαμαράς , ο Φώτης Κουβέλης , ο Γ. Καρατζαφέρης , ο Κ. Σημίτης , ο Ευ.Βενιζέλος ; Μπορούν να βγουν να το πουν χωρίς τους πάρει ο λαός με τις πέτρες ; Άνοιξαν τη θύρα στο πλιάτσικο του εθνικού μας πλούτου και περιουσίας χωρίς να ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. ΕΜΑΣ.

Σε αντίθεση με αυτούς ο Ιωάννης Καποδίστριας , έδωσε όλη του την περιουσία για το ελληνικό κράτος.

«…Ἐλπίζω ὅτι ὅσοι ἐξ ὑμῶν συμμετάσχουν εἰς τὴν Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μέθ’ ἐμοῦ ὅτι εἰς τὰς παρούσας περιπτώσεις, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς δημόσια ὑπουργήματα δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ λαμβάνουν μισθοὺς ἀναλόγως μὲ τὸν βαθμὸ τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματός των καὶ μὲ τὰς ἐκδουλεύσεις των, ἀλλ’ ὅτι οἱ μισθοὶ οὗτοι πρέπει νὰ ἀναλογοῦν ἀκριβῶς μὲ τὰ χρηματικὰ μέσα, τὰ ὁποία ἔχει ἡ Κυβέρνησις εἰς τὴν ἐξουσίαν της…» «…ἐφ’ ὅσον τὰ ἰδιαίτερα εἰσοδήματά μου ἀρκοῦν διὰ νὰ ζήσω, ἀρνοῦμαι νὰ ἐγγίσω μέχρι καὶ τοῦ ὀβολοῦ τὰ δημόσια χρήματα, ἐνῶ εὑρισκόμεθα εἰς τὸ μέσον ἐρειπίων καὶ ἀνθρώπων βυθισμένων εἰς ἐσχάτην πενίαν»
. (πρὸς τὴν Δ΄ Ἐθνοσυνέλευση )

Λόγια μα κυρίως πράξεις ενός πραγματικού Αρχηγού Κράτους σε μια περίοδο που ο λαός πεινούσε και ζούσε στην εξαθλίωση. Ποιος από αυτούς που κυβερνούν έχει την «ψυχή» να το κάνει σήμερα ;

Μήπως δεν γνωρίζουν πως έχουν αυξηθεί οι άστεγοι ,οι άνεργοι, μήπως δεν γνωρίζουν πως έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες, πως υπάρχουν παιδιά που πεινούν και υποσιτίζονται, που κρυώνουν, ηλικιωμένοι που ψάχνουν στα σκουπίδια διότι η πενιχρή, πια, σύνταξη τους «δεν φτάνει ούτε για ζήτω»;

«ἔδωσα τὰ πάντα, πρὶν ζητήσω καὶ τὴν δική σας βοήθεια γιὰ τοὺς ἀδελφούς μου» έλεγε ο Ιωάννης Καποδίστριας .

Θα τολμούσαν ο Γ. Α. Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς να το πουν όταν έκαναν διαγγέλματα στο λαό; Τι έδωσαν ΕΚΕΙΝΟΙ πρίν ζητήσουν από EMAΣ να θυσιαστούμε ακόμη μια φορά και να θυσιάσουμε το μέλλον των παιδιών μας ,για να σωθούν οι τράπεζες και οι διεθνείς αγορές ;Ποιον λαό ποιους αδερφούς και ποια χώρα αγαπούν; Ποιος πραγματικός πατριώτης δίνει γη και ύδωρ ; Ποιος πραγματικός πατριώτης σκύβει το κεφάλι στον κατακτητή ; Ποιος πραγματικός πατριώτης λέει ευχαριστώ σε αυτούς που δημιουργούν γκρίζες ζώνες στη χώρα του ; Ποιος πραγματικός πατριώτης λέει « Καζάν – Καζάν» ή «μισά – μισά» όταν αναφέρεται στον εθνικό πλούτο της χώρας , ο οποίος δεν του ανήκει ; Μισά – μισά λένε οι συμμορίτες και οι μαφιόζοι όταν μοιράζουν τη λεία τους ,τα κλεμμένα, και τις περιοχές που θα εποπτεύουν. Τι πρόσφεραν οι σημερινοί «γενίτσαροι» στη χώρα; Σκάνδαλο επί σκανδάλω, και συγγενείς σε λίστες, των οποίων την ανυποληψία, προσπαθούν να καλύψουν και να σώσουν τα «τομάρια» τους. Νόμους και νομοσχέδια για να διαμελίσουν και να ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Προσφέρουν ανθρώπινο αίμα στους βωμούς του χρήματος και των αγορών, για να ισχυροποιήσουν την καρέκλα τους στην εξουσία. Φιμώνουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και επιβραβεύουν το ψέμα και την ανομία. Όποιος «ξεσκεπάζει» τους άνομους σκοπούς τους γίνεται αμέσως επικίνδυνος και προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως γραφικό ή ως τρελλό.

Υπάρχουν όμως επιστολές επίκαιρες όσο ποτέ , που αποκαλύπτουν τον ρόλο των δήθεν συμμάχων , φίλων και «πατριωτών» αυτής της χώρας .

«Γελοίοι και καταφρόνητοι έγιναν με τας διαιρέσεις των, μίσος εγέννησαν μεταξύ Βαυαρών και Ελλήνων, διότι παρεγνώρισαν την σωτήριαν αρχήν του Ελληνικού Εθνισμού, διότι άρπασαν το ψωμί από το στόμα των πεινόντων Ελλήνων και το παρεχώρησαν εις τους ξένους. Διότι ατίμασαν την Ελλάδα εις τα ξένα με τους διορισμούς ξένων ειστα Προξενεία, διότι εν ενι λόγω ηθέλησαν να νομίσουν την Ελλάδα επαρχία τινα της Γερμανίας και κτήμα της Βαυαρίας.»
(γράφει ο Σπύρος Τρικούπης που ήταν κι ο πρώτος ουσιαστικά Πρωθυπουργός – Γραμματέας της Επικράτειας επί Καποδίστρια. Γράφει απο το Λονδίνο το 1835 μόλις 2 χρόνια απο την άφιξη των «Βαυαρών σωτήρων» στον Νικόλαο Δραγούμη).

Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι προύχοντες ; Μας δίχασαν, εμπορεύτηκαν, καπήλευσαν τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα που πηγάζουν από τη δημοκρατία.

Εν έτη 2013 αναρωτιόμαστε, ακόμη , τι κράτος θα έπρεπε να έχουμε !! Κράτος των ολίγων ή των πολλών;

Toυ άκρατου νεοφιλελευθερισμού και ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου σε ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες ή κράτος που η ανάπτυξη θα περνά από την αυτοδιαχείρηση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου , τον σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στο περιβάλλον ;

Κράτος πρόνοιας ή κράτος «νεκροθάφτη» που θα συλλέγει πτώματα πολιτών που δεν άντεξαν τη βάρβαρη πολιτική στην υγεία ;

Κράτος που θα συνθλίβει την μισθωτή εργασία , θα αποδεκατίζει τους μικρομεσαίους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους συνταξιούχους για να ωφεληθούν τα μεγάλα κεφάλαια και οι διεθνείς αγορές ή κράτος με πραγματική ανάπτυξη και ευημερία πολιτών ;

Κράτος ανέργων; – επαιτών ;–εγκληματιών; ή κράτος πολιτών με αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα στην υγεία , την παιδεία , την εργασία την δικαιοσύνη , στην αξιοπρέπεια εν τέλει ;!

Θέλουμε ένα κράτος Ισονομίας – Ισηγορίας – Ισοκρατίας. Από πού θα το ζητήσουμε αν όχι από τον ίδιο μας τον εαυτό , πρώτα ; Ποια κυβέρνηση θα είναι ικανή να «εκμεταλλευτεί» έναν λαό που έχει πολιτική και εθνική συνείδηση ; Που θυμάται την ιστορία του ; Ποιος μπορεί να νικήσει έναν ενωμένο λαό ; Ποιος, θα τολμήσει να παίξει το μέλλον του στα ζάρια;

Ίνα ώσιν έν , αυτό φοβούνται οι εγχώριοι και μη , εχθροί της Πατρίδος και από αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν τους Έλληνες τόσα χρόνια.

Όσο εμείς παραμένουμε διχασμένοι και αποκομμένοι από ηθικές αξίες ,τόσο αυτοί θα συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.

«Ο μόνος αντίπαλος που δύσκολα ηττάται είναι ο απόλυτα έντιμος άνθρωπος. Και τέτοιος είναι ο Καποδίστριας». Μέτερνιχ για τον Ι. Καποδίστρια.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας μπορεί να δολοφονήθηκε από τους εχθρούς της Πατρίδος μας , οι οποίοι φοβούμενοι τη λαμπρή εξέλιξη που θα είχε το κράτος με Εκείνον ηγέτη , όπλισαν ελληνικά χέρια, μπορεί να μην απέκτησε ένα άγαλμα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο , ο τρόπος ζωής του όμως και τα έργα του φωτίζουν το δύσκολο μονοπάτι προς την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πραγματική ανεξαρτησία του έθνους.

« Ει ο Θεός μεθ΄ημών ουδείς καθ΄ημών» .

Χριστίνα Ντούβαλη

atypos.com