Blogger Widgets

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΑΡΙ

Του Ηλία Γ. Σχορετσανίτη, 
Οικονομολόγου, Msc 
Προσφάτως μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην πρωινή εκπομπή της κ. Τσαπανίδου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρωταγωνιστής των «κυβερνήσεων των έργων» που μας οδήγησαν στη σημερινή «ευημερία», κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Στην ερώτηση που του τέθηκε, εάν θα χάριζε κάποιο από τα ακίνητά του (περίπου ογδόντα τω αριθμώ), απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ως εξής: «Σας είπαν ότι είμαι Χριστιανός; Δεν είμαι Χριστιανός και όταν έγινα 30 χρονών σταμάτησα να είμαι κομμουνιστής. Τα ακίνητά μου είναι ακίνητά μου και τα δικά σας είναι δικά σας». 


Δηλαδή, κατά τον «πολύ» κ. Πάγκαλο, η ελεημοσύνη, η αγάπη προς τον πλησίον, η συνείδηση, η ηθική είναι αποκλειστικό προνόμιο των Χριστιανών. Σας ευχαριστώ. Αισθάνομαι απογοητευμένος που στις άλλες θρησκείες είναι τόσο «για την πάρτη» του ο καθένας, αλλά και πιο υπεύθυνος για το ρόλο μου ως Χριστιανός. Με αφυπνίσατε.

Ο κ. Πάγκαλος είπε την αλήθεια, βέβαια. Μια αλήθεια που φρόντισε να αποκαλύψει αφού σταμάτησε να εκλέγεται ως βουλευτής. Αυτό είναι δειλία. Το πολιτικό κόστος βαρύ και ασήκωτο κ. Πάγκαλε. Βέβαια, όσες φορές ορκίστηκες ως εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου δεν είχες πρόβλημα να ορκιστείς ενώπιον της Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Και αυτό λέγεται υποκρισία, για να μην πω ψευδορκία!

Τι είστε κ. Πάγκαλε; Γιατί δεν ομολογείτε σε τι πιστεύετε; Ντρέπεστε για το πιστεύω σας; Δεν μας ενδιαφέρει τι δεν είστε, αλλά τι επιτέλους είστε! Τι δουλειά είχατε στην εκκλησία του δήμου Αχαρνών; Αφού δεν είστε Χριστιανός, γιατί να σκανδαλίσετε το λαό που έκανε το σταυρό του και αποχωρούσε από το ναό, εις ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίων σας; Μήπως σας ευχαριστεί η πολιτικά απωθητική σας παρουσία να αδειάζει τις εκκλησίες; Είστε αντίχριστος;

Και ο Απόστολος λέγει· «Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και να κάμουν κτήμα τους την αλήθειαν, δια να σωθούν. Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί εις το ψεύδος, και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ ἐδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν την αδικίαν». (Β’ Θεσ. β’, 10-12)

Με ευχαρίστηση και προθυμία, λοιπόν, ακολουθεί και ο κ. Πάγκαλος και πολλοί άλλοι την αδικίαν. Πόσοι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας δεν είστε Χριστιανοί; Γιατί δε μας λέτε; Φοβάστε; Στην Ελλάδα του 1.000.000 μεταναστών ντρέπεστε να δηλώσετε την πίστη σας στον ελληνικό λαό; Να παραπλανείτε τον ψηφοφόρο, όμως, το γνωρίζετε καλά, πάντα στην πρώτη γραμμή των δοξολογιών και εθνικών εορτών. Ακόμη και το σταυρό τους κάνουν μερικοί, επιδεικτικά μεγάλο. Αμνόσχημοι λύκοι! Το τι είναι ο καθένας φαίνεται από τα έργα του.

Αυτοί είναι υποκριτές, αλαζόνες της εξουσίας, ταγοί της «αδικίας». Ο κ. Πάγκαλος μας το είπε, έστω και επιτηδευμένα αργά, ότι δεν είναι Χριστιανός. Εμείς, όμως, τι είμαστε; Λέμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Είμαστε, όμως; Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είμαστε πραγματικοί Χριστιανοί; Το να πάμε στην εκκλησία δε μας κάνει Χριστιανούς από μόνο του, ακόμη και ο κ. Πάγκαλος πάει. Ας αναρωτηθούμε αν είμαστε οι ίδιοι δίκαιοι, με αγάπη, με διάκριση, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους γύρω μας και διάθεση συμφιλίωσης ακόμη και με τους… πολιτικούς, ακόμη και με αυτούς που μας κάνουν κακό. Αλλιώς θα βρεθούμε οι ίδιοι σε δυσμενέστερη θέση από του κ. Πάγκαλου, λέγοντας ψέματα πως δήθεν είμαστε Χριστιανοί και δεν αποτελεί εξαίρεση ο γράφων. Το λάδι στο καντήλι της Ελλάδας σώνεται. Ας αποφασίσουμε τι είμαστε επιτέλους εμείς οι έλληνες και ας το κάνουμε πράξη. Στις δύσκολες στιγμές του γένους η εκκλησία του Χριστού ήταν το μόνο καταφύγιο, η κιβωτός μας. Δεν έχει αλλάξει ο Χριστός για να αλλάξουμε και εμείς σήμερα. Ήρθε η ώρα να χωρίσει η ήρα απ’ το στάρι και καλύτερα να το πράξουμε μόνοι μας!