Blogger Widgets

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ, ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ, ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ!



Του Στέφανου Πολυγένη
Προέδρου του Συλλόγου Αγίου Νέστωρα Τρικάλων

«Μειζών πασών αρετών η διάκρισις!»
, μας τονίζει ο γέρων Ιωακείμ Καραχρήστος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλιού Αγίου Όρους. Αλήθεια, πόσοι μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό, το Θεϊκό από το διαβολικό, το λύκο από το αρνί. Δεν επιθυμώ να προσάψω στον εαυτό μου τέτοια χαρίσματα, αλλά την σήμερον πρέπει να είσαι διανοητικά ανάπηρος για να μη δεις τα σημάδια. Η διαβολή λειτουργεί απροκάλυπτα πια και μας προκαλεί να ομολογήσουμε. Να ομολογήσουμε μήπως και κάποιος κουνηθεί, μήπως και σπάσει η ομερτά κάποιου θεσμικού παράγοντα. Γιατί στη χώρα μας η «άκρα του τάφου σιωπή» τείνει να γίνει κανόνας. Κανόνας ενός τόπου, που νεκρώνουν τις πολιτιστικές, κοινωνικές και θρησκευτικές του φύτρες, εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης του μαμωνά. 


Εμείς ως Σύλλογος του Αγίου Νέστωρα Τρικάλων είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τη σιωπή και να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια. Το φιλότιμο, η λεβεντιά, η συνείδηση δε μας επιτρέπουν να μείνουμε άλαλοι μπροστά σε ακόμη ένα έγκλημα με θύματα τα μικρά ελληνόπουλα. Τα παιδιά μας.

Κάθε ανάχωμα ηθικής ισοπεδώνεται επίμονα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις «συνιστώσες» δυνάμεις. Αφορμή για τούτο το κείμενο αποτελεί η τελευταία διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας JUMBO. Ένα όνομα συνυφασμένο με την παιδική χαρά, την αθωότητα, την αγνότητα. Το σήμα της εταιρείας, αλλά και το άκουσμα του ονόματός της και μόνον, προκαλούν ρίγη χαράς στα ελληνόπουλα. Σε μια νέα γενιά ελλήνων καταδικασμένη να ζήσει με τα απομεινάρια του καπιταλιστικού Αρμαγεδδώνα.

Οι ίδιος ο Χριστός, αλλά και οι Άγιοι Πατέρες μάς έχουν προειδοποιήσει για το ποιος είναι ο «άρχοντας του ψεύδους», ο «πλανών την οικουμένη». Σε αυτού την υπηρεσία εργαλείο είναι η εταιρεία JUMBO, ένας αμνόσχημος λύκος, με εμετική διαφημιστική καμπάνια, ιδιαίτερα τις αποκριές μια «εορτή» που μας καλεί να ξεσαλώσουμε, να αφήσουμε τις αναστολές και να γίνουμε «κάποιοι άλλοι».

Σταχυολογώντας μερικούς στίχους από το ραδιοφωνικό διαφημιστικό σποτ των απόκρεων 2011: «…όλους τους προσπερνώ, στα μάτια μου μοιάζουν όλα τόσο πορνό…», «…γι’ αυτό σου ζητώ, βάλε μια περούκα πλατινένια, βάλε και οπίσθια λαστιχένια, να ‘μαστε ίδιοι πια…». Ο ελληνάρας, βέβαια θα κουνήσει το κεφάλι του και θα πει: «σιγά, έχεις ακούσει τι λένε τα πιτσιρίκια στο σχολείο, οχετός το στόμα τους, το διαφημιστικό των Jumbo μας πείραξε τώρα!». Δεν έχω αντίρρηση, αλλά αν αφήνει το ΕΡΣ ανεξέλεγκτα τα μέσα να μολύνουν το μυαλό των παιδιών, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Η καμπάνια της εταιρείας συνεργεί με τόσα άλλα ερεθίσματα της τηλεόρασης για να αλώσει το μυαλό των παιδιών. Γιατί να αποτυπώσει το παιδί μου τη λέξη «πορνό» βίαια, χωρίς τη συγκατάθεση μου και μάλιστα μέσα από το αγαπημένο του κατάστημα, που δημιουργεί θετικούς συνειρμούς για τη λέξη; Μας ρωτήσανε; Ξέρει ένα παιδί να διακρίνει; Τι πάει να πει «βάλε και οπίσθια λαστιχένια να ‘μαστε ίδιοι πια». Γιατί να προτρέψεις ένα παιδί να είναι ίδιο με κάτι άλλο; Ίδιο με ποιόν; Με το σάτυρο, με τη χαλαρότητα, με τι; Και αυτά δεν είναι τίποτε. Αν σας ενδιαφέρει να ακούσετε το σποτ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-G7iTHQ3JU0

Διαφημιστική καμπάνια Jumbo απόκρεων 2012. Δείχνει κοριτσάκια 13-14 χρονών (το πολύ) με διάφορες αποκριάτικες στολές να λένε: «Και για ‘μας τις μεγαλύτερες, στολές ακόμη πιο απίθανες». Δείτε τις στολές και παρατηρήστε το βλέμμα που κοιτάζει το ένα κοριτσάκι το άλλο:

Δείτε το σποτ εδώ: (http://www.youtube.com/watch?v=aQOtYSyKfqE )

Είναι δυνατόν να εκφυλλίζουν έτσι το μυαλουδάκι των παιδιών; Είναι χριστιανικό, ηθικό, θεμιτό αυτό; Εσείς, αν ήσασταν γονιός θα χαιρόσασταν να βλέπατε έτσι ντυμένη την κορούλα σας για τις «γιορτές»; Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι προσπαθούν να αφυπνίσουν σεξουαλικά τα παιδιά μας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Να μην έχουν ηθικές αναστολές για τίποτε και κανέναν. Να γίνουν μηδενιστές, υποχείρια της μόδας, τυποποιημένα προϊόντα υποκουλτούρας. «Να γίνουμε ίδιοι πια», όπως λέει και το σποτ.

Ακόμη ειδεχθέστερο είναι το τηλεοπτικό σποτ των απόκρεων 2013. Οι αγαπημένες στολές για «τις μεγαλύτερες» είναι αστυνομικός, καμπαρετζού, διάβολος, μάγισσα, άγγελος με μίνι και ζαρτιέρες (όπως και όλες σχεδόν οι στολές). Είμαστε με τα καλά μας; Στα δικά μου χρόνια τα κορίτσια ντυνόντουσαν σπανιόλες, μελισσούλες, μπαλαρίνες κλπ. και διασκεδάζαμε μια χαρά. Καλείται, δηλαδή, το παιδί να ταυτιστεί με τη διαβολίνα, την καμπαρετζού κλπ έστω και για λίγο. Να ταυτιστεί, όμως!



Πώς θα σου φαινόταν να ντυθείς «παιδεραστής», «νεκρόφιλος», «ερμαφρόδιτος»; Ενοχλητικό, ε; Αύριο θα σου φαίνεται αστείο και trendy για τις γιορτές, γιατί αυτά που προάγουν σήμερα ως στολές ήταν αδιανόητες πριν είκοσι χρόνια. Με τη μέθοδο του βρασίματος του βατράχου, σιγά-σιγά, μας διαβάλλουν. Διαβάλλουν τα παιδιά μας, για να δημιουργήσουν την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της κατάρρευσης των ηθών. Την κοινωνία που θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να λατρεύσει τον «άνομο». Γιατί δεν είναι του Τριαδικού Θεού μας έργα αυτά που μας προτρέπουν να υιοθετήσουμε από το marketing των πολυεθνικών εταιρειών.

Οι τελευταίες φωτογραφίες που σας παραθέτω είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Περνάνε υποσυνείδητα μηνύματα, που είναι και η υπογραφή τους. Ο Θεός στέλνει τα σημάδια Του, τα βρίσκεις μπροστά σου, όταν είσαι παρατηρητικός και γνώστης. Το ίδιο κάνει και ο σατανάς, αλλά τα δημιουργούν τα όργανά του τεχνηέντως, ως αφιέρωση στο σκοτεινό αφεντικό τους. Ακολουθούν εικόνες με το «όπως επάνω, έτσι και κάτω» (as above, so below), που έχει τις ρίζες του στην ερμητική φιλοσοφία, στον αποκρυφισμό. Η ορθόδοξη εκκλησία του Χριστού είναι στο ΦΩΣ, δεν είναι κρυφή για κανέναν μας. Τα Jumbo, όμως, διαπιστώνω ότι έχουν και αυτά και πίστη και φιλοσοφία, πάντως όχι του Χριστού μας.
Όσοι από τους αναγνώστες καταλάβανε, καταλάβανε. Οι υπόλοιποι μπορούν να κατηγορήσουν, να χλευάσουν, να λοιδορήσουν. Δε μας αφορά. Αυτό που έχει σημασία στους πονηρούς καιρούς που ζούμε είναι να διαφυλάξουμε τα παιδιά μας. Ακόμη και η ίδια η Παναγία μας, που ήταν σκεύος εκλογής, έπρεπε να βρεθεί στα Άγια των Αγίων στα παιδικά της χρόνια για να προφυλαχθεί από το κακό της εποχής, για να μείνει αγνή. Σήμερα που το κακό πλασάρεται σε καθημερινή βάση από τον τύπο, την τηλεόραση, το internet και ενισχύεται, δυστυχώς, από τις ίδιες μας τις πράξεις, πρέπει να είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι. Να μην αφήνουμε τίποτε να πέσει κάτω και να συγκροτηθούμε πνευματικά. Δε γίνεται να βοηθήσει ο Θεός, αν εμείς είμαστε αδιάφοροι και αγνώμονες. Δυστυχώς δε βλέπω να αλλάζουμε. Ούτε να μας ψεκάζανε! Χαρακτηριστικά μας λέγει ο γέρων Πορφύριος: «Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει. Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι ν' αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έ! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο τού Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις.» Αγαπητοί αδελφοί μου, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να κάνουμε πίσω, να γυρίσουμε στις ρίζες μας για να αποφύγουμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για όλους μας. Ο Σύλλογος του Αγίου Νέστωρα Τρικάλων θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των παιδιών μας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα προδώσουμε Χριστό και Πατρίδα. Έσσεται ήμαρ.

Με τιμή,

Στέφανος Πολυγένης

Πρόεδρος Συλλόγου Αγίου Νέστωρα Τρικάλων