Blogger Widgets

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ: «Ιωάννης Α. Καποδίστριας, ο άγιος της πολιτικής»! (Βίντεο)



Για άλλη μία φορά ο συγγραφέας Ιωάννης Κορνιλάκης κατάφερε να μαγέψει όλους όσους έφτασαν στο Πνευματικό Κέντρο Θρακ/νων στην παρουσίαση ενός εκπληκτικού βιβλίου. Το βιβλίο «Ιωάννης Α. Καποδίστριας, ο άγιος της πολιτικής» θεωρείται δίκαια ως το εκδοτικό γεγονός των τελευταίων 180 ετών, αφού για πρώτη φορά «ακούγεται» η φωνή του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια μέσα από τις 930 επιστολές του, αποτυπωμένες με τον καλλιγραφικό του χαρακτήρα! Ο κ. Κορνιλάκης αναφέρθηκε με σκληρά μεν, αλλά καρδιάς, λόγια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στην έκδοση του βιβλίου, την αδιαφορία της Πολιτείας να «ακουστεί» η φωνή, αλλά και γενικότερα η ζωή και η πολιτική του Κυβερνήτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία 7 χρόνια έχω αφιερώσει όλη μου την ζωή ώστε να φέρω στην επιφάνεια αυτό που ένα σύστημα ολόκληρο 185 χρόνια μας το έκρυψε! Ο καθένας θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να μιλά, να κατηγορεί τον Καποδίστρια γιατί το ίδιο το σύστημα ήθελα να τον «θάψει»! Εμείς οι τρελοί με 6 δάνεια από τις τράπεζες, γιατί κανείς δεν μας βοήθησε, βγάλαμε αυτό το έργο! Όλοι μας γύρισαν την πλάτη, είτε λέγεται Πολιτεία, είτε λέγονται Υπουργεία, είτε λέγοντα ευαγή ιδρύματα. Χορήγησαν εκατοντάδες ευρώ για να εκδώσουν την ιστορία του ελληνικού μπισκότου, ή του ελληνικού τσιγάρου, αλλά για να βγάλουν την ιστορία της Ελλάδος δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ, κι αυτό γιατί κανείς δεν θέλει να συγκριθεί μαζί του!»
Η ομιλία του κ. Κορνιλάκη ήταν συγκλονιστική:

Τέλος, να σημειώσουμε πως προλόγισαν τον κ. Κορνιλάκη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος καθώς και ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρας.
Κλείνουμε με μία φράση του κ. Κονριλάκη που πρέπει να θυμόμαστε όλοι: «Πρέπει το ρωμέγικο στοιχείο να ξαναναστηθεί! Μην ξεχνάμε πως στόχος είναι να χτυπηθεί ο Ελληνισμός!»