Blogger Widgets

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΑΤ από όλη την Τουρκία στην Πόλη



Δύο εβδομάδες τώρα κλονίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν. Περίπου 1000 άνδρες των ειδικών δυνάμεών της αστυνομίας έφθασαν με ειδικές πτήσεις στο αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης από επαρχιακές περιοχές της Τουρκίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείο άλλοι 350 άνδρες της αστυνομίας που υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις. 




Παράλληλα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεϊν Αβλι Μουτλού απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ. “Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για αυτό. Καλώ τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ” δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη προβοκάτορες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. 

Την ίδια στιγμή η συνομοσπονδία ενώσεων δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας έχει συγκαλέσει γενική απεργία για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου. 

Το έλλειμμα ψυχραιμίας του καθεστώτος Ερντογάν είναι πλέον εμφανές και η επιλογή της βίας χωρίς όρια δείχνει να είναι η μοναδική επιλογή του. Στην Κωνσταντινούπολη οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν διαδηλωτές ακόμη και μέσα στα πολυτελή ξενοδοχεία της Πόλης. Το βίντεο δείχνει διμοιρία ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας να κάνει άνω κάτω το ξενοδοχείο Χίλτον για να συλλάβει διαδηλωτές!


Πηγές:  
defencenet.gr
onalert.gr