Blogger Widgets

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Άνθιμος Θεσσαλονίκης: "Ας διδαχθούμε από την ιστορία και τα έργα τέτοιων σπουδαίων ανθρώπων, όπως ο Καποδίστριας"

"Μέσα σ΄αυτή την ατμόσφαιρα που ζούμε, τα φρικτά εγκλήματα που έγιναν προχθές (Ν. Ηράκλειο) και πριν από λίγες εβδομάδες (Φύσσας) για …πολιτικές φορές, είναι ο,τι χειρότερο ζούμε εμείς οι Έλληνες, νέοι και μεσήλικοι" είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος προσθέτοντας "δεν είναι δυνατόν να ρυθμίζουμε τις διαφορές μας με …δολοφονίες. Αυτή είναι η φρίκη και η προσβολή της Ελλάδος. Τα γεγονότα αυτά προσβάλουν την ιστορία την παράδοση μας, την πατρίδα μας"

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε με φανερή συγκίνηση: 
 "Έλληνες δεν μπορεί να σκοτώνουν Έλληνες" 

 Ο κ Άνθιμος μίλησε για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Καποδίστρια τον οποίο οι Ρώσοι θα τον κάνουν… άγιο! 

"Ας διδαχθούμε από την ιστορία και τα έργα τέτοιων σπουδαίων ανθρώπων" είπε καταλήγοντας "Ότι η πατρίδα μας τώρα χρειάζεται ενότητα των Ελλήνων, πάνω απ' όλα!"

Τα συγκεκριμένα λόγια είπε ο Μητροπολίτης από τον άμβωνα του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου. Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε απ' ευθείας από τη δημόσια τηλεόραση την οποία ευχαρίστησε ο κ Άνθιμος λέγοντας ότι προς το παρόν "η κρατική τηλεόραση έχει μόνο ένα κανάλι και θα είμαι σύντομος διότι το κύκλωμα θα πέσει από την Αθήνα σε λίγα λεπτά…"

Τέλος ο κ Άνθιμος αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων επισημαίνοντας ότι κάθε μέρα πηγαίνουν μορφωμένοι νέοι και του ζητούν δουλειά, αυτό είναι το μείζον σήμερα. Η επιβίωση των παιδιών μας…