Blogger Widgets

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έστω κι ένας Έλληνας...

Η αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ελλάδος

 με την υπογραφή του Ιωάννη Καποδίστρια,
 όπως αναδημιουργήθηκε στο πόνημα 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 του συγγραφέα Ιωάννη Κορνιλάκη
Είχαμε την χαρά και ευλογία να παραστούμε στη Θεία λειτουργία της  περασμένης Κυριακής 30 Μαρτίου 2014, ημέρα  που ο πρώτος Κυβερνήτης του Έθνους, Ιωάννης Καποδίστριας, ανακοίνωσε στους Έλληνες την ανεξαρτησία της Ελλάδος, που υπεγράφη στο Λονδίνο στις 6 Φεβρουαρίου 1830 από τις τρείς προστάτιδες δυνάμεις.

«Η Ελλάς αναγορεύεται του λοιπού, επικράτεια ανεξάρτητος και εφ’ οποίοις όροις και αν τη δίδεται το μέγα ευεργέτημα τούτο , επ΄αυτοίς τοις Έλλησι κείται κατά μέγα μέρος το καρπωθήναι αυτό , ευδοκιμότατα και λυσιτελέστατα» ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Εκεί ακούσαμε κατόπιν θερμής παράκλησης έναν πολύ σημαντικό λόγο από τα χείλη ενός μοναχού, που κάνει ένα βαρυσήμαντο έργο για τον ελληνισμό στις ημέρες μας με την ανάδειξη του προτύπου του Ιωάννη Καποδίστρια, τον ιερομόναχο π.Γεώργιο Αλευρά από την Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους.

Ήταν σπάνια ευκαιρία, στην επέτειο της αναγγελίας της ανεξαρτησίας της Ελλάδος  με την υπογραφή του Ιωάννη Καποδίστρια, να έχουμε ένα καθαρό και τόσο ουσιώδη λόγο, γεμάτο αλήθειες για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας.

Βάλαμε τον τίτλο «Έστω κι ένας Έλληνας..» ενθυμούμενοι τα λόγια του γέροντος  Παΐσίου του Αγιορείτου που είχε πει: «Κι ν μου πον τι δέν πάρχει  λληνας, γώ δέν νησυχ. Μπορε Θεός νά ναστήσει ναν  λληνα. Φτάνει κόμη καί νας» και εμπνευσμένοι από τον λόγο του πατρός Γεωργίου.

Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει αυτός ο ένας Έλληνας, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε...

Παρακάτω το βίντεο: