Blogger Widgets

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η Νέα Ελλάδα Σηκώθηκε στην Καρδίτσα στους ώμους του Ιωάννη Καποδίστρια


Η Νέα Ελλάδα σηκώνεται τώρα από την Καρδίτσα που βάζει τους ώμους της να σηκώσει πρώτη το βάρος και να στείλει, ξεκινώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση, το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, ότι υπάρχει τρόπος να αλλάξει η κατηφορική και καταστροφική πορεία για τον τόπο, αν αλλάξουμε δρόμο. Κι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να περνά μέσα από κόμματα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθές από την Καρδίτσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ηλίας Σχορετσανίτης με τον ακομμάτιστο δημοτικό συνδυασμό Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ (Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα) στην κεντρική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου.








ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ
Ο ακομμάτιστος συνδυασμός του οποίου ηγείται ο κ.Σχορετσανίτης έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση όχι μόνο στους Καρδιτσιώτες αλλά και σε όσους Έλληνες κινούνται πλέον ελεύθερα και εκτός κομματικών πλαισίων, αλλά μόνο πάνω σε αρχές και διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ως το μόνο βέβαιο και ασφαλές μονοπάτι για να εξέλθει η χώρα από την κρίση. Το σήμα του συνδυασμού αντικατοπτρίζει ακριβώς στους τέσσερις πυλώνες του, τα πρότυπα εκείνα τα οποία πρέπει να είναι οδηγός σε αυτό το δύσκολο έργο για την ανάσταση της πατρίδας.Ο Άγιος Νέστωρ, ο σοφός Βασιλεύς της Πύλου Νέστωρ, ο Νικόλαος Πλαστήρας και ως ψηλότερος πυλώνας ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο ιδρυτής της Ελλάδας και θεμελιωτής της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
κ.ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ
Το κεντρικό μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου κ.Ηλία Σχορετσανίτη ήταν, ότι δεν μπορούν αυτοί που βαυκαλίζονται για τη νέα Ελλάδα να την σηκώσουν, γιατί πολύ απλά είναι οι ίδιοι που την έριξαν. 

Από την κεντρική ομιλία του δημοτικού συνδυασμού Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ, που ως υψηλότερο πυλώνα της έχει τις αξίες, τις αρετές και τη θυσία του πρώτου Κυβερνήτη του Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, δεν μπορούσε να απουσιάζει ο άνθρωπος που έφερε στα μάτια και στις καρδιές Ελλήνων και Ελληνίδων τις επί 170 χρόνια ανέκδοτες επιστολές του Κυβερνήτη, κ.Ιωάννης Κορνιλάκης με το σύγγραμμά  του "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής". Συνοδοιπόρος ο κ.Κορνιλάκης και εμπνευστής του κεντρικού συνθήματος ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ πραγματοποίησε μία χειμαρρώδη ομιλία συγκλονίζοντας τις χιλιάδες κόσμου που την παρακολούθησαν.

Η εκδήλωση του οράματος, της χαράς και της ελπίδας δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς χορούς. Μετά το τέλος των ομιλιών "οι χοροί άρχισαν" με πρωταγωνιστές το δημοφιλές συγκρότημα των ONIRAMA. Άλλωστε ακόμα και μέσα από την πρόσκληση του συγκεκριμένου συγκροτήματος και του ονόματός του, επιτεύχθηκε η ταύτιση σημειολογικά των ονείρων των ONIRAMA και των ονείρων του δημοτικού συνδυασμού Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΗΜΑΤΟΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" κ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ 




Ο κ.ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ








Το μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Καρδίτσας με τον ακομμάτιστο συνδυασμό Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ κ.Ηλία Σχορετσανίτη:
Η  νέα Ελλάδα σηκώνεται τώρα από την Καρδίτσα

Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα και ξεκινά από την μικρή τοπική αυτοδιοίκηση.  Αυτός είναι ο στόχος του ακομμάτιστου συνδυασμού Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι για να αλλάξει η κεντρική εξουσία, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Παρακολουθούμε για μέρες την κοκορομαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Αλληλοκατηγορίες για το ποιός είχε την πρωτότυπη ιδέα, πολλά υπονοούμενα για νέα κόμματα, συνταγματικές αναθεωρήσεις κλπ. Αφήστε κύριοι. Με τα «φρέσκα» κόμματά σας δεν γίνεται και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι. Να ιδρύσετε νέα μπορεί. Να καταφέρετε να σηκώσετε την Ελλάδα όμως  ΌΧΙ. Δεν μπορείτε να σηκώσετε εσείς μια πατρίδα, γιατί είστε εσείς που την γονατίσατε.
Σας έχει σιχαθεί ο λαός να το παίζετε εχθροί στις οθόνες και λίγο πριν την ώρα της κάλπης  να αλληλοστηρίζεστε.
Σαράντα χρόνια μας οδηγήσατε να βάφουμε τους καφενέδες μας μπλε, πράσινους, κόκκινους. Χρειάστηκε η κρίση για να αποκαλυφθεί στο λαό ότι το μόνο που διαφέρετε μεταξύ σας είναι τι χρώμα της γραβάτας σας. Που κινδύνεψαν οι καρέκλες σας και όχι η πατρίδα, φορέσατε όλοι την ίδια γραβάτα.
Ο"σωτήρας" της πολιτικής άνοιξης ξαναμπήκε στο μαντρί της ΝΔ για να διαλύσει και την πατρίδα και τη ΝΔ. Και τώρα που βλέπει ότι ο λαός έχει γονατίσει μιλά για Νέα Ελλάδα. Ο ανεπάγγελτος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την καταστροφική πολιτική που ακολουθείται. Δεν τολμά να παραιτηθούν οι Βουλευτές του για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική. Διχάζουν τον Ελληνικό λαό, διχάζουν τη δύναμή του για να ενώσουν οι ίδιοι τη διχασμένη ψήφο του, για να την ενώσουν με την συγκυβέρνησή τους. 
Κόμματα και αποκόμματα, μειοψηφίες κυβερνούν την Ελλάδα για 183 χρόνια. Αν σας ρωτήσει κανείς για το ποιος ίδρυσε το Ελληνικό Έθνος θα δυσκολευτείτε να το βρείτε. Κι αν το βρείτε σιγά μην θυμηθείτε και το πότε και πώς έγινε. Ούτε λόγος βέβαια για τον ιδρυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όταν ήρθε ο Καποδίστριας, εσείς που τόσο επιδεικτικά αγνοείτε, που μέχρι και το σχέδιο Καποδίστριας αλλάξατε σε Καλλικράτης για να μην σας ελέγχει την συνείδησή σας ο Κυβερνήτης, δεν έβαλε καμία υποψηφιότητα. Δεν τον φώναξε κανένα κόμμα. Δεν βγήκε σε κανένα μπαλκόνι να φωνάξει για μια νέα Ελλάδα. Διότι Ελλάδα δεν υπήρχε καν το 1827. Ούτε Επανάσταση. Μόνο ερείπια. 400 χρόνια δεν είχε μείνει τίποτα. Και οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1821 είχαν προλάβει να κάνουν και δύο εμφυλίους μέχρι το 1828 και από επαναστατημένοι να γίνουν εξαθλιωμένοι. Και μπροστά στον αφανισμό, κάλεσαν τον γιατρό να γιατρέψει την ψυχασθένειά τους. Κι αφού τους έκανε καλά και ίδρυσε τα πάντα, γιατί δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, του είπαμε το ευχαριστώ με μία σφαίρα και ένα ξεκοίλιασμα. Αυτοί είμαστε. Λαός που μεγαλουργεί και λαός με εφιάλτες. Πάντα κάνουμε κύκλους. Τώρα είμαστε σε μια μεγάλη περίοδο εφιαλτών. Ποιό ύπουλων. Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς και επιβιώσαμε και με 3-4 χρόνια σχεδόν μνημονίου κοντεύουμε να αφανιστούμε.Γιατί απλά τώρα ξεχάσαμε την ιστορία.  Πού να θυμηθούμε ότι  στην επανάσταση του 1821, μια χούφτα ήταν που ξεσηκώθηκε και σιγά σιγά γιγαντώθηκε. Πάντα υπήρχε όμως και ο λαός του συστήματος, εκείνοι που προτιμούν -όπως τότε έτσι και τώρα- να σκύβουν σαν ραγιάδες και να πληρώνουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους. Αυτοί πάντα υπάρχουν στην ιστορία.  Το  χειρότερο  όμως κατάντημα σήμερα είναι, ένας λαός ολόκληρος να παραπονιέται για αυτούς που Κυβερνούν. Μα καλά,άλλος λαός τους επέλεξε;; Έχουμε δικαίωμα να φωνάζουμε για τις πολιτικές τους;; Εμείς δεν αποφασίζουμε πάντα;; Γιατί να φωνάζουμε πάντα από τον καναπέ και να διαμαρτυρόμαστε για την μιζέρια που εμείς προκαλούμε;;
Για να τελειώσει λοιπόν αυτό το εφιαλτικό όνειρο, είπαμε να κάνουμε μια κίνηση αντίθετα στο ποτάμι . Άλλωστε τα ζωντανά ψάρια κολυμπούν αντίθετα στη ροή, τα πεθαμένα παρασύρονται.  Να ξεκινήσουμε από αυτό το μικρό μετερίζι της αυτοδιοίκησης και να στείλουμε το μήνυμα ότι υπάρχει η θέληση και ο τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα πριν να είναι αργά. Να καταπιαστούμε από τα μικρά γιατί και ο Καποδίστριας ασχολήθηκε με την παραμικρή λεπτομέρεια σε αυτό το βασανισμένο Έθνος και το έκανε τέλεια. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε από τον λαό. Γιατί έσκυψε σαν πατέρας πάνω από τον καθένα προσωπικά και δεν απευθύνθηκε στη μάζα. Οι σημερινοί πολιτικάντηδες βλέπουν μόνο νούμερα. Όχι πρόσωπα και ονόματα. Και έχουν το θράσος να μιλούν για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ εκείνοι που βάζουν τους Έλληνες στα χαρακώματα. Εκείνοι που είναι η ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ιδρυτή της Ελλάδας. Εκείνοι που έφεραν τους Βαυαρούς το 1832 και σήμερα τη Μέρκελ. Εκείνοι που ξυλοκοπούνται οι οπαδοί τους στους δρόμους και καίνε την Ελλάδα. Εκείνοι που χωρίζουν την πατρίδα σε χωράφια τους με χρώματα μπλέ, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα κλπ. Δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ γιατί οι Έλληνες αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από εσάς τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από τους εκλεγμένους δημάρχους από τα κομματικά χρίσματα, που λειτουργούν πάντα σαν τα μακριά χέρια της κεντρικής εξουσίας.
Από αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδας, από τον τόπο που ένα σύνταγμα Καρδιτσιωτών ανάγκασε στο ύψωμα 731 μια Ιταλία να γονατίσει και να ζητήσει βοήθεια-από ποιον άλλο;- από τη Γερμανία, από τον τόπο του Πλαστήρα, που εύχομαι να μην ντρέπεται για μας, ενός πολιτικού στα χνάρια του Καποδίστρια, από αυτή την πρώτη απελευθερωμένη πόλη της Ευρώπης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράττουμε το αυτονόητο. Δίνουμε θάρρος στους Καρδιτσιώτες να αντιληφθούν πόσο σημαντικοί είναι. Οι ήρωες του 731 αποδείχτηκαν σημαντικοί γιατί δεν πολέμησαν για την Καρδίτσα. Πολέμησαν για την Ελλάδα. Όλο το πολιτικό σύστημα σαν ένα σάπιο φρούτο που κρέμεται όμως ακόμη από το δέντρο. Ένα αεράκι χρειάζεται. Σαν αεράκι ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ ξεκινά από τον Δήμο της Καρδίτσας, με στόχο και όραμα αλλά και  για να κατανοήσουμε ότι αυτοί που Κυβερνούν έβαλαν αυτές τις τοπικές κοινωνίες όπως της Καρδίτσας, στο περιθώριο για να αλωνίζουν οι οχθροί στην πόλη, όπως λέει και ο στιχουργός. Με τη διαφορά ότι τώρα θα δείξουμε ότι αυτοί που είναι στο περιθώριο έχουν την αληθινή δύναμη αλλαγής στον τόπο. Ξέρετε καμιά φορά πολλά αεράκια μαζί γίνονται τυφώνας. Για να σηκώσεις κάτι βαρύ χρειάζονται ώμοι. Η Ελλάδα έχει τεράστιο βάρος και μόνο ώμοι πολλών Ελλήνων μπορούν να τη σηκώσουν. Εγώ τον δικό μου ώμο τον έβαλα ήδη...

ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ
Υποψ.Δήμαρχος Καρδίτσας με τον ακομμάτιστο συνδυασμό Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ