Blogger Widgets

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Βίντεο με ομιλίες του Ιερομονάχου π.Γεώργιου Καυσοκαλυβίτου από την Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Αγίου Όρους

Βίντεο από επίσκεψη στρατιωτικών μονάδας τεθωρακισμένων της Βορείου Ελλάδας στις 13 Μαϊου 2012, στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους. Στο βίντεο ο ιερομόναχος π.Γεώργιος Αλευράς, πνευματικός της Σκήτης, από το Ιερό Κελλίον Ζωοδόχου Πηγής, μεταφέρει το μήνυμα στο στράτευμα ότι η Κυρία Θεοτόκος όπως είχε θαυμαστά αναφέρει ο Γέρων Παϊσιος είναι εκείνη που εγγυάται τα σύνορα της χώρας και πως οι Έλληνες χρειάζονται αγάπη και  έχουν ανάγκη να ακολουθήσουν ένα όραμα για να υπερκεράσουν την κρίση.




Σημαντική ομιλία του π.Γεωργίου Καυσοκαλυβίτου από την Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου. Στην ομιλία του ο π.Γεώργιος αναφέρει τη σπουδαία σημασία της παρουσίας της Κυρίας Θεοτόκου στην ανθρωπότητα, από τα χρόνια του Ιησού Χριστού, τα χρόνια της Βασιλεύουσας των πόλεων της Κωνσταντινούπολης και έως τις ημέρες μας των σύγχρονων και μεγάλων εξελίξεων. Η καταλυτική παρουσία της Κυρίας Θεοτόκου είναι εκείνη που άλλαζε και θα αλλάξει και πάλι τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.



Αποκαλυπτική ομιλία του πατρός Γεωργίου Αλευρά Καυσοκαλυβίτου, πνευματικού της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους, για τον Γέροντα Πορφύριο, την γνωριμία του, το οσιακό του τέλος στα Καυσοκαλύβια, τις παρακαταθήκες που άφησε για το σήμερα, και τη θέση του γέροντα σχετικά με τον αντίχριστο. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης την ημέρα μνήμης του Γέροντα Πορφυρίου στις 2-12-2010 μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και του σεβασμιοτάτου κ.κ Δαμασκηνού.



Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής Καυσοκαλυβίων. Ο γέροντας Γεώργιος τελεί την Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο εμπρός στην "Παγκόσμιον Δόξα". Την εικόνα της Παναγίας της Πατριωτίσσης "ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ"
Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων 16-9-2012