Blogger Widgets

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Άγιος της πολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων


 Ο Άγιος της πολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων - Η λεπτομέρεια... Η μισθολογική πολιτική του Κυβερνήτη στους Έλληνες στρατιωτικούς.


Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2014 στο αμφιθέατρο της Σχολής.



Η ομιλία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις

Ο κ.Κορνιλάκης προσφέρει το συλλεκτικό πόνημα
 "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής"
στον Διοικητή της Σ.Σ.Ε Υποστράτηγο κ. Χρήστο Καρυώτη
 Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής". Ο κ.Κορνιλάκης μίλησε από καρδιάς στους σπουδαστές της Σχολής που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η βάση του Ελληνικού Στρατού και της Σχολή των Ευελπίδων, προέρχεται από το ορφανοτροφείο της Αίγινας, που ο ίδιος ίδρυσε, και από τα ορφανά που είχαν χάσει τους πατέρες τους στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, μια και οι προύχοντες και εφοπλιστές της εποχής θεωρούσαν άκρως υποτιμητικό τα παιδιά τους να τελούν υπό τις διαταγές ανωτέρων.


Ο κ.Κορνιλάκης παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα
με τον θυρεό της Σχολής Ευελπίδων

Αξιοσημείωτη είναι η μισθολογική πολιτική που ακολούθησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αμοίβοντας τους στρατιωτικούς ανάλογα με το υψηλό και δύσκολο καθήκον τους. Μάλιστα ο κ.Κορνιλάκης παρατήρησε ότι οι μισθοί των στρατιωτικών επί διακυβέρνησης του Ι.Καποδίστρια ήταν αρκετά υψηλοί, ενώ ανέφερε το παράδειγμα ότι ο μισθός ενός υψηλόβαθμου δημοσίου υπαλλήλου, ίσα που άγγιζε το μισθό ενός ταγματάρχη.










Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Κορνιλάκης παρέδωσε στους διακριθέντες σπουδαστές εκάστου έτους της Σχολής των Ευελπίδων, το πόνημά του με τίτλο Ϊωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής"




Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:  Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014,  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014,  Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014,  Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014,  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014,  Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014. 


Το πρόγραμμα των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:  2/9 (Σ.ΕΘ.Α),  5/9 (Σ.Ν.Δ), 9/9 (Σ.Σ.Ε.), 16/9 (Σ.Σ.Α.Σ.), 22/9 (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) και 27/9 Σχολή Ικάρων.